Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A különböző adóságbehajtó...

A különböző adóságbehajtó cégek milyen hatáskörrel rendelkeznek? Ha valaki nem fizet, mit tehetnek? Van joguk inkasszózni, vagy fizetést tiltani?

Figyelt kérdés
Illetve ha jelezzük feléjük, hogy nem tartjuk jogosnak a követelés, de nem reagálnak rá, akkor mit tehetünk?
2020. márc. 3. 07:29
 1/9 anonim ***** válasza:
49%
A tartozás jogosságát a behajtásra történő átadás előtt tudtátok volna jelezni. Kaptatok olyan levelet, amiben le volt írva, hogy az adósságot ha x időpontig nem rendezitek, akkor át fogják behajtó cégnek adni. Ha ekkor nem éltek ellenvéleménnyel, akkor átadják a behajtónak, mert ezzel elfogadtátok (!!) a követelés jogosságát.
2020. márc. 3. 09:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Épp ez a gond. Mi nem kaptunk semmit erről. Édesanyám meghalt lassan öt éve. Most kaptam egy felszólítást,hogy neki volt valami tartozása,amit rajtam szeretnének behajtani. Kértem őket,hogy küldjenek erről valamit,mert nincs tudomásom elmaradt tartozásról. Erre azóta se kaptam választ
2020. márc. 3. 10:55
 3/9 anonim ***** válasza:
Örökös kutatással siman megtalalhatrak.Ha elfogadtad az örökségét, akkor viselned kell az adósságot is vele az örökség összegének erejéig. Nekünk is volt iyen pár millió.
2020. márc. 3. 11:14
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja és nem ok inkasszálnak hanem a végrehajtó akihez többnyire fizetési meghagyás útján kerül a dolog végrehajtásra.
2020. márc. 3. 11:16
 5/9 A kérdező kommentje:

Engem a Sigma Faktoring Zrt. keresett meg.

Azt értem,hogy az örökséggel együtt a tartozás is jár.Nem ezzel van a gondom. Hanem,hogy maga a bank,aki felé állítólagosan van ez a tartozás,engem nem keresett meg az elmúlt 5 évben. Illetve nincs is tudomásom,hogy édesanyámnak lett volna annál a Banknál szerződése. Szerettem volna információt kérni,hogy igazából mi is ez az egész,de nem hajlandóak választ adni. Ilyenkor mit tudok tenni? Esetlegesen a banknál tudok e segítséget kérni?

2020. márc. 3. 11:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Végrehajtási ügyben jártas ügyvédet keress meg mielőbb, és minden kapcsolódó papírral együtt menj el hozzá.
2020. márc. 3. 12:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2020. márc. 3. 12:31
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ügyvéd elmondhatja a lehetőségeidet.

Tapasztalatból annyi, hogy attól mert nem futott be a hagyatékiig a leltárba hitelezői igény, az attól még létezhet. És ha van akkor elővehetnek érte, ha Te vagy az örökös. A követelő meg szóba kell álljon veled, ha tájékoztatást kérsz, jellemzően kérik a halottit hozzá meg a hagyatéki jegyzőkönyvet személyit stb. és írásban is adnak tájékoztatást. Nálunk volt hogy egy faktoring cég két követelést tartott nyilván, de ebből csak egyik vokt végrehajtás alatt. Arrol adtak infot , a másikról nem.Az 3 év múlva jött tőlük. Pedig külön kérdeztem is , hogy van e még valami náluk nyilvántartva az elhunyttól, mert az örökhagyók fullra el voltak adósodva sokfelé. 😊

2020. márc. 3. 13:30
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Remélem sikerül kiderítenem mi is ez az egész. 🙂
2020. márc. 4. 06:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!