A különböző adóságbehajtó cégek milyen hatáskörrel rendelkeznek? Ha valaki nem fizet, mit tehetnek? Van joguk inkasszózni, vagy fizetést tiltani?
Engem a Sigma Faktoring Zrt. keresett meg.
Azt értem,hogy az örökséggel együtt a tartozás is jár.Nem ezzel van a gondom. Hanem,hogy maga a bank,aki felé állítólagosan van ez a tartozás,engem nem keresett meg az elmúlt 5 évben. Illetve nincs is tudomásom,hogy édesanyámnak lett volna annál a Banknál szerződése. Szerettem volna információt kérni,hogy igazából mi is ez az egész,de nem hajlandóak választ adni. Ilyenkor mit tudok tenni? Esetlegesen a banknál tudok e segítséget kérni?
Ügyvéd elmondhatja a lehetőségeidet.
Tapasztalatból annyi, hogy attól mert nem futott be a hagyatékiig a leltárba hitelezői igény, az attól még létezhet. És ha van akkor elővehetnek érte, ha Te vagy az örökös. A követelő meg szóba kell álljon veled, ha tájékoztatást kérsz, jellemzően kérik a halottit hozzá meg a hagyatéki jegyzőkönyvet személyit stb. és írásban is adnak tájékoztatást. Nálunk volt hogy egy faktoring cég két követelést tartott nyilván, de ebből csak egyik vokt végrehajtás alatt. Arrol adtak infot , a másikról nem.Az 3 év múlva jött tőlük. Pedig külön kérdeztem is , hogy van e még valami náluk nyilvántartva az elhunyttól, mert az örökhagyók fullra el voltak adósodva sokfelé. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!