Ti tudtok félretenni a fizutokból ha csak 150e ft netto fizetesetek van?
Hajdu-Biharban kb.ez az atlagos fizu.
Alberletet nem kell fizetni, házra sem, csak a fogyasztást
Aki 40-et költ kajára, meg 10-et rezsire és minden mást félretesz, az nem megy soha sehova? Még a szomszéd faluba se buszozik el? Internetelőfizetése sincs? Soha nem rendel még egy szutyok pizzát sem? Egyszer sem iszik meg egy sört a haverjaival? Nem megy soha de soha nyaralni? Nem megy tönkre a hűtőszekrénye vagy a hajszárítója? Nem jár edzésre? Nem vesz magának 10 éve ruhát? Vagy egy könyvet? Mozijegyet? Színházjegyet? Nem vesz egy jelképes ajándékot sem, ha meghívják egy szülinapra? Nem ad pár ezer forintot egy rokon ballagásán? Erre a ballagásra is a saját ballagási öltönyében megy 30 évesen is? Bár megkönnyítené legalább a szomszéd faluba eljutást, de még egy kiszuperált bringát sem szerez? Nem festi ki pár évente a szobáját? Mi történik, ha leszakad a redőny? Ha év végén jön egy villany elszámolás plusz tízezer forintról?
El nem tudom képzelni, hogy egy évben kettőnél több hónapban ennyire aszkéta létet tud folytatni valaki, ehhez konkrétan szerencse is kell. Még nálunk sokkal szegényebb országok sokkal szegényebb polgárai is esznek legalább néha egy jót valami utcai kifőzdében.
Debrecenben élek (Hajdú-Bihar), 140.000-et keresek óvónőként. (ez már pótlékkal)
Nem hiszem, hogy ennyi az átlag fizetés, ha minden szférát nézünk, de ennyi az átlagfizetés a szociális szférákban (óvónő, tanítónő, gyógyped, védőnő stb).
Én tudok félretenni, de csak mert szerencsés helyzetben vagyok családi segítség miatt nem kell csak rezsit fizetnem lényegében (kb 15.000) - Mivel vezetem a költéseimet így elég pontosan tudok beszámolni.
Bérlet: 6800
Étel: 40.000 ft (gyerekkori IR miatt diétás)
Gyógyszereim: ~5000/hó
Háztartás: ~5000/hó - nem minden egyszerre fogy el
Higiénia~ 5000 - szintén elosztva a hónapokat
LTP:20.000
Szórakozás: 10.000 (programok, nem alkohol)
Marad: általában havi 30.000 -> ennek célja nincs, de ha kell ruha vagy ajándék, akkor ebből fizetem. Sosem fogyott még el szerencsére az összes, így ami marad azt rakom be a megtakarítási számlámra. Már egész szép.
Ha fizetnem kellene a szobáért is, akkor 0 lenne a megtakarítás.
24/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!