Hogyan lehetek saját magam főnöke?
Ez egy jó motiváció ahhoz, hogy vállalkozni akarj.
De nem elég motiváció ahhoz, hogy sikeresen vállalkozz.
Hidd el nekem, mert ugyanezt jártam végig, mint te, és évekig tartott, mire erre rájöttem.
Azt kell tudnod, hogy mit akarsz ahelyett, hogy mit nem akarsz.
Azt kell megtalálnod, amivel értéket teremtesz, amivel te adsz ahelyett, hogy elsősorban te kapnál (szabadságot, pénzt).
Szóval ne azt nézd, hogy mi megy most, mert abban nem leszel sikeres. Azt nézd, te mit ismersz, mit szeretsz, mi a szenvedélyed, és arra milyen formában van kereslet. Abban fogsz áttörést elérni. Érezni fogod abban a pillanatban, hogy "ez passzol hozzám", és másnak is egyértelmű lesz, rád sem fog ismerni.
Rajtad kívül ezen még min. 20-30 ezer ember töri a fejét.
Van, akinek sikerül is megvalósítani, ők a programozók, fordítók, weboldal fejlesztők.
Csak hát ugye azért nagyon-nagyon sokat kellene tanulni - ha most semmihez nem értesz.
"Én nem akarom szenvedéssel leélni az életemet"
Majd ha nem lesznek szüleid és el kell tartanod magad, akkor rájössz arra, hogy az éhezés és a fedél nélküliség is elég nagy szenvedéssel jár :-)
Még valami:
A fiam szerencsére időben megtanulta, hogy semmi sem csöppen az ölébe, ha nem tesz érte, ezért - bár Ő is néha nyűglődik, ha munkába kell mennie, de dolgozik :-)
Másfél éve dolgozik, már van 1 millió félretett pénze úgy, hogy mellette azért jócskán vett ezt-azt, plusz 10 nap Spanyolország, tengerpart karácsonykor, stb. - Ő inkább ezt az utat választja :-)
Ja, és szívesen tanul a főnökétől, mert rájött, hogy csak azzal lesz előrébb, ha folyamatosan tesz a dolgokért. Nem "harcol" csak megy és csinálja - ilyen egyszerű :-) Amúgy kereskedő végzettsége van - még nem is valami extra szakma :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!