Mennyire csöves dolog üvegeket gyűjteni?
Ha látok a városban üres sörösüveget, felszedem. Persze csak akkor, ha épp hazafelé tartok, vagy van nálam táska, és el tudom tenni. 10 üveg 250 Ft, az már egy ingyen sör. Nem vagyok rászorulva az apróra, de jó érzés, hogy ingyen pénzzel van dolgom. Szerda és ma este találtam 1-1-et, nem kerestem, csak ugyanabban az utcában voltak lerakva. Vagy nyáron hazafelé bicikliztem, és egy koli előtt ki volt rakva 2 üveg. Régen is gyűjtöttem. Nem tudom, mennyinél járhatok, de ha 20-at már biztosan gyűjtöttem, az 500 Ft ingyen.
Nem ebből fogok meggazdagodni, de képes állandó aprópénzt biztosítani. Legalábbis ha nem kellene a boltban levásárolni, de az összeg ugyanaz.
#1: attól nem tartok, hogy ha kint hagyom, szennyeződik a környezet, jön egy csöves és felveszi. Vagy bárki élelmes. Ha sima üvegeket is gyűjtenék, amiket nem lehet visszaváltani, az már környezetvédelemre hajazna, de annyira elvetemült nem vagyok. :D
Amúgy sikerült szereznem két sörös rekeszt, az igazi az lenne, ha meg tudnám őket tölteni üveggel. Most 11 üvegnél járok, mert máshonnan is sikerült szereznem, ami majdnem a fele egy rekesz tartalmának, szóval messze a cél. De ha 500 Ft egy rekesz, van benne 20-20 üveg, akkor az 2000 Ft, ha jól számolom.
Kit erdekel, hogy csoves vagy nem.
En felveszem az aprot is a foldrol. Sot egyszer a Mekinel vegighajolgattam a jardat, mert szet volt dobalva az apro. :D Kesobb tudtam meg, hogy Londonban jopar ember szetdobja az aprot, mert huzza a zsebuket. 😳
Nem mosogatni vagyok kinn, nem szorulok ra, de nem halok bele, hogy lehajoljak az aproert, akkor meg miert ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!