Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Átverhetnek a Jófogáson?

Átverhetnek a Jófogáson?

Figyelt kérdés
Feltettem tegnapelőtt egy terméket Jófogásra, amire azonnal jelentkezett valaki. Ígért egy összeget, mondom rendben. Aztán kiderült, hogy nem is Magyarországon dolgozik, hanem Angliában és majd a Édesanyja venné át a csomagot. Létezhet az, hogy a futárt nem fogja majd kifizetni, vagy milyen trükkök lehetnek a háttérbe?

2020. febr. 9. 20:16
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
10es olvass már... hol van szó utalásról? Utánvétről van szó... És nem külföldre kell szállítani, hanem Magyarországra.
2020. febr. 10. 08:56
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha elpostázod (magyar címre) és nem veszik át a csomagot, akkor a postás visszaviszi neked, de a visszaposta díját is ki kell fizetned, ha vissza akarod kapni a csomagot.

Ha nem fizeted ki, akkor elviszik valami központi raktárba, de gondolom onnan sem adják ki ingyen...

Mondjuk ebből semmi haszna a megrendelőnek, csak simán kiszúr veled, ha meggondolja magát és neki ebből nem lesz anyagi kára.

Nekem olyan is volt eladóként, hogy a címzett állítólag nem kapott értesítést a postától, hogy csomagja érkezett és mivel nem kereste a postán két hét múlva visszahozták. Mindezt úgy, hogy már előre ki volt fizetve a termék+postadíj és a feladásról is küldtem emailben értesítést...

Ha utánvéttel küldöd, akkor a kézbesítő akkor adja át a csomagot, ha a címzett fizet.

Úgy meg nem érdemes küldeni, hogy átvétel után utalja a posta+termékdíjat, mert a becsületkassza nem nagyon működik "arc nélkül".

De egyébként simán elképzelhető, hogy az anyuka számtech-analfabéta és a kinti gyereke segít neki valamit megvenni...

2020. febr. 10. 09:07
 13/17 anonim ***** válasza:
16%
Ja igen, ez mind szép és igaz, de, ha egyszer a felhasználóneve gábor, közben meg pista valójában akkor már ott megint huncutkodás megy a háttérben. És, hogy árul terméket a gls futárszolgálattal, úgy, hogy neki nincs magyar bankszámlaszáma az kiss röhejes. Ha én eladok valamit, akkor a nevemmel adom el becsülettel. Én sem kötnék ilyennel üzletet.
2020. febr. 10. 10:21
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Imádom, amikor valaki csak ír és nem olvas. 13-as: te miről beszélsz? Se név nincs a kérdésben, se bankszámlaszámról és nem az eladó van külföldön, hanem a vevő :)
2020. febr. 10. 18:52
 15/17 anonim ***** válasza:
Bocs, de 4 éve árulok folyamatosan a jofogáson elektronikai cikket. Nagyon sok alkudozó, külföldön élő, hazug ember van fent.
2020. febr. 10. 21:35
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek a sok választ. Az a helyzet, hogy leszedtem a terméket azóta, mivel teljesen rám szállt az illető, kénytelen voltam letiltani az üzeneteket is. Túl sok mindent ígért, ami már eléggé átlátszó volt.
2020. febr. 10. 21:39
 17/17 anonim ***** válasza:
72%

De ezért miért szedted le a terméket? Elég lett volna csak tiltani az üzeneteit.

Másik: én vevő vagyok, és mindig háztól-házig szolgáltatással vásárolok. Amit nem tudnak elhozni, azt én nem tudom megvenni, mert nincs kocsim. De hogy utalnék előre? Sosem volt még gond, meg nincs is ott olyan lehetőség. Vagy ezt ti privátban szoktátok lebeszélni? hiszen ott a termék ára, a futárnak azt oda kell adnom, mikor kiszállítja. Sosem volt még gondom ebből.

Valószínüleg ha több lenne a csalás, meg nem-átvett csomag, akkor nem is létezne ez a háztól-házig.

Szóval tényleg nem kéne ennyire mindenben a rosszat látni.

2020. febr. 11. 18:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!