Átverhetnek a Jófogáson?
Ha elpostázod (magyar címre) és nem veszik át a csomagot, akkor a postás visszaviszi neked, de a visszaposta díját is ki kell fizetned, ha vissza akarod kapni a csomagot.
Ha nem fizeted ki, akkor elviszik valami központi raktárba, de gondolom onnan sem adják ki ingyen...
Mondjuk ebből semmi haszna a megrendelőnek, csak simán kiszúr veled, ha meggondolja magát és neki ebből nem lesz anyagi kára.
Nekem olyan is volt eladóként, hogy a címzett állítólag nem kapott értesítést a postától, hogy csomagja érkezett és mivel nem kereste a postán két hét múlva visszahozták. Mindezt úgy, hogy már előre ki volt fizetve a termék+postadíj és a feladásról is küldtem emailben értesítést...
Ha utánvéttel küldöd, akkor a kézbesítő akkor adja át a csomagot, ha a címzett fizet.
Úgy meg nem érdemes küldeni, hogy átvétel után utalja a posta+termékdíjat, mert a becsületkassza nem nagyon működik "arc nélkül".
De egyébként simán elképzelhető, hogy az anyuka számtech-analfabéta és a kinti gyereke segít neki valamit megvenni...
De ezért miért szedted le a terméket? Elég lett volna csak tiltani az üzeneteit.
Másik: én vevő vagyok, és mindig háztól-házig szolgáltatással vásárolok. Amit nem tudnak elhozni, azt én nem tudom megvenni, mert nincs kocsim. De hogy utalnék előre? Sosem volt még gond, meg nincs is ott olyan lehetőség. Vagy ezt ti privátban szoktátok lebeszélni? hiszen ott a termék ára, a futárnak azt oda kell adnom, mikor kiszállítja. Sosem volt még gondom ebből.
Valószínüleg ha több lenne a csalás, meg nem-átvett csomag, akkor nem is létezne ez a háztól-házig.
Szóval tényleg nem kéne ennyire mindenben a rosszat látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!