Miért éri meg más országba exportálni a lisztet és import búzából itthonra gyártani?
Elkezdtem egy malomba dolgozni és nem tudom, hogy miért éri meg ez?
Tehát úgy néz ki, hogy Magyarországról és Szerbiából hoznak hozzánk búzát. A magyar búzából készült lisztet 100%-ban exportálni szoktuk Romániába, Ezt tartályos kamionokkal szállítják el Romániába legalábbis a CMR amit kiadunk ez szerepel.
Szerbiából uszállyal szokták behozni a búzát és ezt hozzák hozzánk a kikötőből. Az ebből készült lisztet viszont magyarországi pékségekbe illetve 1 tészta üzembe szállítják.
Ebben mi az üzlet? Illetve mi értelme van ennek?
A jó minőségű magyar búzát/lisztet jó áron lehet eladni külföldre, ebből lehet zsebet tömni, jajj akarom mondani munkahelyet teremteni, infrastruktúrát fejleszteni, stb ;)
Az olcsó szar felvásárlásával lehet spórolni a kiadásokon és így ismét csak lehet a zsebet tömni, jajj akarom mondani munkahelyet teremteni, infrastruktúrát fejleszteni, stb.
"velünk pedig megetetik a sz@rt."
Dehogy etetnek veled barmit is, ez nem a szocializmus, ha a penztarcad birja, olasz vagy angliai lisztet is tudsz vasarolni! Nem jegyre osztjak az elelmiszert! ;D
“ha a penztarcad birja, olasz vagy angliai lisztet is tudsz vasarolni!”
Nagyszerű. És mit kezdjek vele? Elárulok neked egy titkot: nem sütök itthon kenyeret. Azt várnám hogy a pékségek használjanak normális, magyar lisztet.
Egyébként meg amit felsoroltál, mind rosszabb mint a magyar. A magyar liszt olyan jó, hogy külföldön hozzákeverik az ottani liszthez, úgy javítják fel.
DDT-t nálunk 1950 körül tiltották be, sok külföldi országban még használják!
Mi nem tudjuk eladni a DDT-el szennyezett terméket, mert bevizsgáltatják szinte mindenhol VS nálunk a behozatalnál elég a nyilatkozat miszerint nem használtál DDT-t a termesztés során.
Fuzárium szennyezést szintén nem vizsgálják pékáruk esetén, a tejtermékeknél viszont előírásszerűen minden legalább 300-adik tételt, ami bejön meg kell vizsgálni. Külföldre nem tudod kivinni, mert szennyezés esetén a hőerőművi megsemmisítés mellett még bírságot is kell fizetni.
Leggazdaságosabb megoldás az ilyen gabona felhasználására, ha ide hozzák (a néhány %-os megsemmisítés elenyésző költség), majd nem adod állatoknak, mert azt bevizsgálják, szemben pl. a gyerek zsemléjével, amibe kiváló alapanyag.
Egyszerű: magyar szabályozás sokkal szigorúbb, mint az EUs arra nézve, hogy mi számít étkezési búzának és mi számít takarmánybúzának. Viszont, ha egy EUs ország egy adag búzát étkezésinek minősít, akkor azt Magyarországon is annak kell kezelni
Tehát adott esetben megéri minősítés nélkül kivinni Magyarországról olyan búzát, amit a magyar szabályok szerint csak takarmányként lehetne eladni, kint minősíttetni és eladni étkezésiként.... még az is megéri, hogy ugyanazt az adagot visszahozzák immár minősített étkezésiként
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!