Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Anyám szerint eszméletlen...

Anyám szerint eszméletlen összegeket költök. Mi okból gondolhatja ezt?

Figyelt kérdés

17 vagyok és saját zsebpénzemből néha veszek ezt-azt. Havonta kb 20-50e Ft-ot költök. Amikor pl átutalásra kerül a sor (anyám utalja, még nincs bankszámlám) akkor majdnem mindig megjegyzi, hogy hihetetlen.. Eszméletlen összegeket tudsz elkölteni.

Most komolyan. 50e Ft sok pénz?

A családban anya keres a legrosszabul 750 nettóval. Nem értem a hozzáállását. Nem azt modnom, hogy ha nem költesz hvi milliókat, akkor nem vagy ember, hanem, hogy ilyen csekély összegre hogy mondhatja, hogy eszméletlen???

Lehetséges, hogy mivel 55 éves, a gyerekkorához viszonyítja? Amikor 50e Ft kb 500eFtnak felelt meg? Vagy nem tudom mennyi volt.. De na. Értitek?

Ha valakiben felmerül a kérdés, hogy mire költök, akkor tessék: A hobbim a retro dolgok gyűjtése. 1.-2.vh-s egyenruhákat gyűjtök, posztereket.. Régi rádiókat, számítógépeket stb. Egy 2.vh-s Magyar tildy egyenruha kb félmillió Ft :)

2020. jan. 31. 23:02
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
21%

Kedves Kérdező!

Alapvetően neked van igazad, a válaszadók többsége (szinte minden kérdésnél egyébként) csak irigykedik, mert nem volt képes normálisan tanulni/dolgozni, ezért nekik 50 ezer forint valami hatalmas nagy pénz, és teljesen fel vannak dúlva, hogy vannak, akik simán elköltenek ennyit hobbira. Jó esetben ez egy ember 1,5-2 napi fizetése.

De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy ez a te pénzed, ezt te kaptad zsebpénzként, illetve te kerested meg munkával (nagyon dicséretes, hogy suli mellett dolgozol), úgyhogy arra költöd, amire akarod. Akkor is ha anyukádnak, vagy az itten irigykedőknek nem tetszik!

Hajrá! :)

2020. febr. 1. 13:33
 22/28 A kérdező kommentje:

21. Áhhh. Hát erre nem is gondoltam... Tudom, amikor dolgozni kezdek még álmodnom se lesz szabad, hogy ennyit költhetek, mint most, de az is lehet, hogy majd még 10x ennyit költhetek. Ki tudja..

Épp ezért írtam: van aki 20 perc múlva keres 750 nettót ahogy nagykorú lett, valaki 20 év múlva. Majd kiderül, hogy én melyik elszek. Vagyis, hogy hol helyezkedek majd el.

De mivel még gyerek vagyok és 10.es, elég messze van még az egyetem is, úgyhogy nem nagyon kell aggódnom amiatt, hogy egy albérletet vagy akármit nem tudok kifizetni. És igen, sokat dolgozom. Nem 100%ig legális, de mégsem végzek olyan munkát, amit egy diáknak szabad.. Konkrétan laboreszközöket rakok össze steril körülmények között. És megbízható vagyok, meg is bíznak bennem így jár a "felnőtt" fizetés...

2020. febr. 1. 14:50
 23/28 A kérdező kommentje:

Jó. oké. Lehet, hogy beleszülettem egy családba, ahol "nem a pénz az elsődleges gond" De attól még van fogalmam a pénzről. Tudom mennyi az értéke és a többi országéhoz képest mennyire erős vagy épp gyenge. jelenleg pl eléggé lecsökkent a forint értéke. 1-2 éve még 310Ft volt egy euro most meg 337Ft. Nagyon nagy különbség.

Itt nem a pénz mennyisége számít hanem az, hogy szeretnél-e költeni arra, ami téged érdekel. Gondolom titeket nem vonz annyira ez a retro téma, számotokra ezek értéktelen vackok azért gondoljátok, hogy sok pénz. De ha részleteiben nézzük még áron alul jutok hozzá sokmindenhez.

Ha pl a gitározás lenne a hobbim, akkor lenne egy komolyabb gitárom sé egy erősítőm. És ennyi. Rengeteg pénz megmaradt volna.

2020. febr. 1. 14:57
 24/28 anonim ***** válasza:
53%
Büszkén reklámozod hogy nem legális amit csinálsz, és nem adóznak utánad, gratulálok. Valószínűleg ezért van ennyi pénz körülötted mert hasonlóan legálisan működtetik a többi dolgaikat is. És nem, nem lehet érettségi után 750-et keresni legálisan, és a szüleid kapcsolatai nélkül.
2020. febr. 1. 17:40
 25/28 A kérdező kommentje:
Mondta, ez személyenként változik. Egy mezei érettségis a nulláról kezdi és majd csak 50-60 évesen örököl valamit is...
2020. febr. 1. 18:18
 26/28 A kérdező kommentje:
24-es. Az adózás nem az én dolgom. Én csak besegítek. Fűnyíráshoz sem kell adózni, ha segítek a szomszédnak :)
2020. febr. 1. 18:19
 27/28 anonim ***** válasza:
52%
Na ne keverjük a dolgokat. Ha segítesz füvet nyírni és nem kapsz pénz, nem kell adózni. Ha kapsz érte pénzt, kell, bár valóban senki nem foglalkozik vele. De ahol laboreszközöket kell összerakni, ott ez egészen konkrétan fekete munka, és te részt veszel benne. A felelősségről ne is beszéljünk, ha ezek tegyük fel orvosi dolgokhoz kapcsolódnak (egy példa), és baj lesz belőle hogy elrontod?? Akkor mehet börtönbe a feketéző főnököd.
2020. febr. 1. 18:39
 28/28 anonim ***** válasza:

Az a baj kérdező nem látod a fától az erdőt... Vannak pénzes értsd: beleszuletett haverjaim. Nem sajnálom tőled az 50e forintot mert a mai világban apropenz, de megdolgozni érte más tészta.

A pénzes haverjaim közt is van 2 féle, jó figurák, szeretem őket, nem lenézős emberek. (máskülönben ismerősök sem lehetnének)

De egy nagy bajuk van, bár nem mindegyiküknek. A pénz és az ezért elvegzett munka egyenlete. Sokan nem értik hogy hogy nincs 50e forintja a másiknak pl markas cipőre mikor dolgozik rendesen stb. És nem bírom elmagyarazni neki hogy azért mert te családi vállalkozásban melózol, és pl sepregetsz és kapsz érte havi 400e nettót, a valóságban 150e a 400e huf. Soha nem dolgoztak olyan helyen ahol valós munkaerő piac van. Ahol valós a presszura, valós a kizsákmányolás... De lehet akár másik példát hozni, apu cegeben könyvelő vagy, de elrontasz valamit.. Jön a 2 millás nav bírság.. Apu odamegy és megpuszikálja a fejed 'majd legközelebb sikerül' a valóságban rádboritja a cegtulaj az asztalt, anyukad 3 hétig csuklik, és holnap munkanélküli leszel.

A jellemuk a fenti 'nem valos' következmények miatt torz. Azt gondolják a pénz az egy egyszerűen osszeszedheto dolog. Nincs súlya a 50e forintnak.. Pedig az azért egy havi nagybevásárlás összege, vagy tankolás stb.

Azt kell mondjam ez a torzítás nálad is alakulóban van.

Suli végeztével hagyd egy kicsit a családi bizniszt. Dolgozz 3 évet ahol neked jó, majd menj haza és szalj be a családi vállalkozásba. Hidd el teljesen más jellemmel, vilaglatassal fogod látni a dolgokat. Nagy valoszínuseggel a cég is nagyobb hasznodat veszi, mint sem egy burokban felnőtt csemetének.

Ajanlom figyelmedbe olvass utána pl Zwack család hogyan nevelte a gyerekeit.. Az igazán gazdagok látják csak a burokban nevelés hátrányait.

2020. febr. 2. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!