Ha nem EU-ban tartózkodom, ott veszek több mindent (nem szuvenír), akkor azokat itthon fel kell mutatnom a határon, vagy a repülőtéren?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Tehát ha pl. Oroszországban, vagy USA-ban, Japánban tartózkodom, veszek ott egy távirányítású autót a gyereknek, aminek az értéke legyen 10.000 Ft, akkor azt én köteles vagyok itthon a határon bemutatni? Vagy ez hogy működik?
Mert a posta oldalán megtaláltam a külföldről rendelt termékekre vonatkozó ÁFA és VÁM kezelést, de ugye az rendelt, nem pedig kint vett, és magammal behozott termék.
Hogy működik ez? Köszönöm a felvilágosítást!
2020. jan. 16. 14:35
1/4 anonim válasza:
A NAV emberei a határon/reptéren megkérdezik, hogy van-e valami bejelentenivalód. Ilyenkor kell megmutatni. Ha azt mondod nincs, szúrópróbaszerűen ellenőrizhetik a poggyászt.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2020. jan. 16. 15:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!