Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Aki itthon nem talál munkát...

Aki itthon nem talál munkát külföldön bele se vágjon?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok, pályakezdő 0 tapasztalattal. Mit tanácsolsz?

Egyenlőre csak gondolkodom és nem túl messzire mennék mondjuk Bécsbe. IT szektorban szeretnék elhelyezkedni, angol középfokú nyelvvizsgám van és felsőfokú szakképesítésem + OKJ, németül nem tudok.

Mennyi eséllyel lehetek mondjuk ott gyakornok mint itt?

Vagy totál felejtős az egész és ilyenről ne is álmodjak?

2020. jan. 2. 23:50
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Német nélkül náluk elég nehéz, de nem lehetetlen. Meg kell próbálni és kiderül. 30 százalék esélyt adnék neki.
2020. jan. 3. 05:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Tapasztalat es nyelvtudas nélkül max mosogatni tudsz
2020. jan. 3. 07:42
 3/6 anonim ***** válasza:
0%

Magyarul elvileg felsőfokon kéne beszélned.

Mégis, egyenlőre (egyenlő darabokra) legfeljebb a darabolós gyilkos szokott felvágni :P

Ilyen nyelvhelyességi hibákat a HR-esek is fel szoktak fedezni önéletrajzokban (ez nem elütés), ami az összes többi állítást is megkérdőjelezi. Esetleg ezen se ártana dolgozni, hátha úgy jobb eredmény érhető el.

2020. jan. 5. 17:38
 4/6 A kérdező kommentje:

Nem találtam nyelvi hibát az önéletrajzomban.

Olyat is hallottam, hogy külföld ugyan az mint itt csak több pénzért, ez igaz?

Szóval ott is hetek míg visszajeleznek, ugyan azok lehetnek önéletrajzba, interjún buktatók mint itt?

2020. jan. 5. 21:18
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Nem találtam nyelvi hibát az önéletrajzomban."

Oké, hát igaz, egyetlen ilyen embernél se jött még be, hogy finoman célozgatunk, aztán majdcsak észreveszi.

Akkor mondom olyan direktben, ahogy csak tőlem telik:

Azt írtad ITT A KÉRDÉSEDBEN, hogy "Egyenlőre csak gondolkodom.."

EZ NEM HELYES NYELVTANILAG. Comprende?

Nem helyes az ebben a szövegkörnyezetben, hogy "egyeNLőre".

A helyes szó az, hogy "egyelőre".

És ezt soha nem fogod magadtól észrevenni, ha egyszer nem ismered a szabályt, mert nem húzza alá neked pirossal a gép, ugyanis más szövegkörnyezetben az "egyenlőre" szó is lehet helyes.

De aki ismeri a szabályt, az észreveszi, és különböző következtetéseket vonhat le ebből is. Pl. hogy ez az ember nem sok könyvet olvashatott életében, mert a helyesírást leginkább abból lehet megtanulni. Ésatöbbi.

Na ennyit arról, hogy TE nem vettél észre nyelvi hibát az önéletrajzodban. Attól még lehet benne, hogy neked nem tűnik fel.

Bár IT vonalon nem ez szokott lenni a fő kritérium, ha valakinek már van tapasztalata. De ha nincs, akkor marad pl. ez. Mert van olyan is, akinek szintén nincs tapasztalata, de legalább képes helyesen írni. Vagy legalább nem derül ki rögtön, hogy nem, mert mondjuk átnézeti olyannal, aki tud.

Hogy külföldön mi van, azt nem tudom.

2020. jan. 6. 02:21
 6/6 A kérdező kommentje:

5-ösnek!

Köszönöm a hozzászólásod, és a nyelvhelyességi "órát", gondolom nem is hinnéd, hogy felpontoztalak.

Biztos igazad van de tegyük hozzá, hogy ilyen szintű nyelvi hibát még egy HR-es sem biztos, hogy észrevesz, hacsak nem egy volt nyelvtan tanár. Olyan nyelvtani hiba mint pl.: juk, arúszállító (most nem jut eszembe más, direkt írtam rosszul) nincsen

Viszont pont ebben a nagy munkaerő hiányban szenvedő iparágban ilyen kis piti dolgok lehetnek buktatók, mint az apró helyesírás ami hozzá sem tartozik az adott munkakörhöz? Menjenek a redvás p*csába komolyan. Sírnak, hogy nincs munkaerő, meg tapasztalattal rendelkező munkatárs kell, HÁT HONNAN A K**VA ÉLETBŐL LENNE HA ESÉLYT SEM AD A MUNKÁLTATÓ ÉS NEM VESZ FEL?

2020. jan. 6. 15:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!