Kb 3 millió ft megtakarítást érdemes betenni állampapírba 5 évre? Vagy jobb otthon a "párnába"?
Leírtak/tuk. Allampapirba. Foleg ha lovesed sincs amugy a befektetesekrol es/vagy a bankban nem tudod megkerdezni.....
Nem harapnak am ott....
svájcba nem lehet berakni?
ott biztos nem lesz államcsőd...olyan van hogy svájci állampapír és én abba rakom hogy biztos helyen legyen a zsozsó / zseton?
áááá
bankba nem szabad
berakom kamatozni aztán még kevesebbet tudok kivenni, mint amikor beraktam
Szia!
Menj be a legközelebbi államkincstárba. Nyiss számlát. (ingyenes) Kérj hozzá webkincstár elérést (ingyenes) Utald rá a 3 M Ft-ot MÁP+ papírba(ingyenes) 5 év múlva vedd ki a 3,742,500 Ft-odat (átlag 4,95%/év hozam).
Vagy: nézegesd az inflációt félévente. Ha a 4,5 %-ot eléri, vedd ki teljesen ingyenesen az addigi hozammal az egészet és tedd át PMÁP-ba (az infláció +1,5%-ot fizet)
Attól függ, mi a cél... Én frankot vennék (nem bankban, pénzváltóban!) és beraknám a párnába (ha nincs jobb ötlet). A forint gyengítése folyamatos. Hiába adnak évente 5%-ot kamatra, ha a forint a dollárral és a frankkal szemben több mint 10 %-ot veszít évente. Gyorsan átlátható, melyik a jobb üzlet. 2019. június közepétől kibocsájtott kötvények időszakában nézd meg mennyi volt a CHF árfolyama (vagy az euro), az első hét pénteke igazán beszédes szám.
Egyébként az állampapír az államnak jó üzlet, mivel csökken a deviza kitettsége, és a forintromlás kevesebb hitelállományára mér további terhet. Az állampapír is kötelezettség az államnak csak az már forintban van nyilvántartva. Június közepétől kb. 2 hónap alatt az árfolyam különbségen megkereste az 5%-ot, amit Neked ígér 1 évre!
Ugyanakkor szeretném hozzátenni, hogy a MÁP megvásárlása nagyon hazafias cselekedet. Ha ez lenne az elsődleges cél, akkor nem kell sokat gondolkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!