Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Budapesten miért lett luxuscik...

Budapesten miért lett luxuscikk a lakhatás és hogyan lehetne megoldani a lakhatási válságot?

Figyelt kérdés

Már több oldalas a tanulmány amit írok a témában és tervezem hogy eljuttatom a kormányhoz. Ebben a városban egyszerűen luxuscikk lett lakni, ez iszonyatosan perverz.

A lakhatás alapvető emberi jog! Nem az ingatlanspekulánsok játszótere.

Véget kell vetni a tébolynak. Vagy állami bérlakások kellenek, vagy valamiféle lakbér szabályozás.

2020. jan. 7. 17:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/101 anonim ***** válasza:
21%

Hát, annak idején, '97-ben még nem nagyon interneteztek, csak az egyetemeken volt :P

És mégis, utolsó, normális embernek szerinted ezzel egyet kell értenie?

Adjam oda a lakásomat ennek az alkesz jóembernek, amiért a szüleim gürcöltek annak idején, vagy mi?

Szent István király kb. 1000 éve elrendelte, hogy aki a más tulajdonát nem tiszteli, annak vágják le a fél kezét.

Az ember azt hinné, hogy 1000 év alatt még a leggyengébb képességű ember is képes ezt megérteni, nem valami új dologról van szó :P

2020. jan. 7. 19:03
 32/101 anonim ***** válasza:
27%
68%-os, akinek nincs saját lakása, alacsony a keresete, mégis hol lakjon szerinted? A hajléktalan szállóról járjon be dolgozni? Arról a hajléktalan szállóról, ahol lopnak egymástól az emberek?...
2020. jan. 7. 19:06
 33/101 anonim ***** válasza:
33%

Én bajom? Én problémám?

- Menjen ki külföldre dolgozni, ott állítólag kolbászból van a kerítés.

- Tanuljon, képezze magát, hogy ne legyen egy utolsó senki egész életére

- Nyerjen a lottón

Stb.

Nehogy már ne lehessen megcsinálni, aki akarja, sőt, akinek kiskorában nincs semmije, az általában sokkal előbb elkezd foglalkozni azzal, hogy hogyan tud pénzt keresni.

2020. jan. 7. 19:09
 34/101 anonim ***** válasza:
9%
Nem beszélve arról, hogy rengeteg albérlet hirdetésbe ki van emelve, hogy csak fiatal női bérlőket várnak, szóval elég erős a diszkrimináció az albérlet piacon nem csak az árak miatt!...
2020. jan. 7. 19:12
 35/101 A kérdező kommentje:

"A gyakori kérdésekre nem járnak árufeltöltők, állami cégeknél dolgozó közalkalmazottak, postások,futárok, szociális dolgozók stb.? Hogy hogy senki sem érti itt, hogy mit szeretne a kérdező?"

Úgy látszik itt mindenki C++ programozó, vagy örökölt lakást, vagy vettek neki a szülei...

2020. jan. 7. 19:12
 36/101 anonim ***** válasza:
11%
68%-os, olyat még a kérdező sem állított, hogy a te lakásodat adjad oda szegényeknek. Állami bérlakásokra lenne szükség.
2020. jan. 7. 19:13
 37/101 anonim ***** válasza:
42%

Az se véletlen.

Egy időben volt, hogy láttam, mi megy az "óccsó" albérletkiadás terén. Nem az én lakásomat, de az élettársamét adtuk ki.

Jött valami nyomorult fószer, aki a SPAR-ban volt raktáros, a valószínűleg lopott cuccai raktárának használta a szobáját, aztán alig tudtuk kitenni.

Én már nem is adnék ki lakást/szobát senkinek, csak egyetemi hallgatónak, ez van. Tapasztalat.

2020. jan. 7. 19:14
 38/101 anonim ***** válasza:
45%

Állami bérlakás...?? És mibűűűűűl…???

Szó nélkül lenyelnéd, ha emiatt 5-10%-kal megemelnék az SZJA-t...?

2020. jan. 7. 19:15
 39/101 anonim ***** válasza:
0%
De ezt most tényleg nem értem, hogy a kis keresetűek nem interneteznek, hogy hogy mindig csak gazdagok válaszolnak ezekre a kérdésekre?
2020. jan. 7. 19:23
 40/101 anonim ***** válasza:
84%

“Úgy látszik itt mindenki C++ programozó”

Java programozó, nem C++.

2020. jan. 7. 19:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!