Hogy írjak önéletrajzot?
Most fejeztem be a középiskolát, még nincs munkahelyi tapasztalatom.
Pár nap múlva megyek jelentkezni egy állásra, de nem tudom hogyan kezdjem el az önéletrajzot, mit írjak bele?!
Europass-t ajánlom, szerintem elég jó. A nem szükséges rubrikákat töröld ki. Ügyelj, hogy jó legyen a helyesírás és a külalak.
Csak a középiskolád tudod beleírni, de ha bármi kiemelkedőt csináltál idáig, azt is vedd bele. Pl. ha adminisztratív munkára jelentkezel, akkor azt, hogy kifogástalan a helyesírásod, tavaly megnyerted a ... országos helyesírási versenyt.
Minden olyan tapasztalatod írd le, ami előny lehet a felvételednél, ha pl. szépen festesz, az egy kreatív munkakörnél előny, ha tíz évig fociztál, az egy tipikus csapatjátékos munkakörben fontos.
Ne írj olyat, hogy "jó kommunikációs képesség", "csapatjátékos vagyok", inkább "négy évig diákönkormányzati tag voltam, minden ülésen beszédet mondtam, ezért van gyakorlatom az előadások tartásában", "tíz évig játszottam középcsatárként, így bátran állíthatom, jó csapatjátékos vagyok".
Persze csak olyat írj, ami igaz is!
És legyen valami olyan az önéletrajzodban, ami figyelemfelkeltő, amivel kitűnsz a többiek közül.
Köszönöm a segítséget!
Elkészült az önéletrajzom! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!