Milyen valutában tartsam a pénzem?
Nem szeretném befektetni, nem szeretnék értékpapírt venni, nem szeretnék belőle utazni, nyelvettanulni, aki ezeket írná kíméljen meg.
Tehát van kb 300 000 forintom, utolsó éves gimis vagyok.
18/F
Mindenféleképpen 4 valutában akarnám tartani a pénzem.
Jött egy új hóbortom, hogy félek nehogy elértéktekenedjen a forint vagy dollár, stb.
Frank, font, dollár, euró, forint, esetleg szerb dinár,horvát kúna?
Ti miben tartanátok a pénzetek, illetve milyen arányban?

"nem szeretnék belőle utazni"
De azért mindenki leírja hogy váltsak eurót utazásra :/

Kérdező, komolyan szeretnélek megérteni: idejössz, tanácsot kérsz és amikor azt a tanácsot kapod, hogy nem jó az elgondolásod, akkor mindenki hüle.
Mégis miért jössz tanácsért, ha nem fogadod el, amit írunk?
20-as vagyok, hosszú évekig tőzsdéztem, figyeltem a valuták mozgását - tehát van rálátásom a dolgokra.
Oké, nem szeretnél utazni, soha az életedben nem fogod átlépni a határt - akkor is azt mondom, hogy max 2 félében tartsd a pénzed: euróban és mondjuk ft-ban.
Soha nem tudhatod, mikor lesz szükséged a pénzre, ezért egy részét könnyen mozgatható pénzben kellene tartanod.
Pl. ha mondjuk egy kis faluban él valaki, akkor ahhoz, hogy az eurót beváltsa ft-ra, be kell utaznia a legközelebbi városba bank vagy valutaváltóhoz, amikor az nyitva van, csak akkor tudja beváltani - és lehet, hogy igen rosszul éppen, veszteséggel.
Azért mondjuk, hogy annak ellenére, hogy nem akarsz utazni, euróban tartsd, mert az Európai unió tagjai vagyunk, az euróövezetben élsz és feltehetőleg a ft tovább fog gyengülni, az euró erősödik, így majd többet ér a pénzed.
Frankot semmiképpen nem vennék - főleg, ha nem is akarsz utazni.
Angol font jelenleg nagyon kockázatos befektetés lenne, a Brexit miatt - senki nem tudja, milyen hatása lesz a fontra.
Dollár szinte ugyanez: Trump épp most vívta ki Irán haragját - ki tudja, mi lesz, miylen hatása lesz a dollárra?
Szerb dínárt meg horvát kunát meg minek vennél, ha nem akarsz utazni?
"Pl. ha mondjuk egy kis faluban él valaki, akkor ahhoz, hogy az eurót beváltsa ft-ra, be kell utaznia a legközelebbi városba bank vagy valutaváltóhoz"
- városban lakok, valutaváltóban venném a valutában.
A konkurencia miatt elviselhető a váltási nyéreségük.
Szóval nem keresnek nagyot egy átváltással.
Amúgy miért nem javaslod a frankot?
Azt mondják az egyik legstabilabb valutának, hogyha már sok valuta elértéktelenedne, akkor is a frank ugyanannyit érne.
Egyébként a családom azt javasolta hogy 3 falyta pénzben tartsam, egyenlő arányban.

Hát a családod nem valami nagy gazdasági, pénzügyi zseni...
De segítek érzékeltetni a dolgot. Nézd meg mondjuk 5 éve az általad preferált valuták vételi árát, vesd össze a jelenlegivel, majd számold ki 5 év alatt mennyi hasznot hoz.
Után nézd meg hogy mondjuk Magyar Állampapír Plusz-ra 5 éves lekötés esetén mennyi hasznod lesz.
Minden szükséges infót megtalálsz a neten.
Ha ez menni fog akkor már sokkal közelebb kerültél a megértéshez, és nem fogsz ilyen butaságokat irkálni.

20, 24-es vagyok, kész, én feladtam.
Eddig még reménykedtem benne, hogy ép ésszel, érvekkel meg lehet győzni a kérdezőt, szeretek segíteni, de nem pazarlom az értékes időmet olyan emberekre, akik csak a maguk "igazát" hajtogatják és képtelenek elfogadni mást.
Hallod, kérdező, Te 18 évesen vaskalaposabb, merevebb, makacsabb vagy, mint én 60 évesen :D :D Én még ránk mondják, hogy megrögzött szokásaik vannak meg nem elég rugalmasak :D

Na végül 150 ezerért vettem eurót
100 ezerért pedig frankot
50 ezret meg meghagytam forintban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!