Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen valutában tartsam a...

Milyen valutában tartsam a pénzem?

Figyelt kérdés

Nem szeretném befektetni, nem szeretnék értékpapírt venni, nem szeretnék belőle utazni, nyelvettanulni, aki ezeket írná kíméljen meg.

Tehát van kb 300 000 forintom, utolsó éves gimis vagyok.

18/F

Mindenféleképpen 4 valutában akarnám tartani a pénzem.

Jött egy új hóbortom, hogy félek nehogy elértéktekenedjen a forint vagy dollár, stb.

Frank, font, dollár, euró, forint, esetleg szerb dinár,horvát kúna?

Ti miben tartanátok a pénzetek, illetve milyen arányban?

2020. jan. 5. 17:44
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
94%
Kb csak 10-szer mondtuk el eddig, hogy nem, hülyeség az egész, de váltsd át nyugodtan, mert addig úgy sem nyugszol.
2020. jan. 5. 18:46
 22/35 anonim ***** válasza:
A szakirodalom és pénzügyi befektetők, kb. 10 millió fölötti pénznél ajánlják, hogy tedd több pénznembe. Az alatt fölösleges. Legfeljebb, váltasz valamennyi eurót, hogy legyen utazáshoz is. Akkor már több értelme van valamilyen normális kötvényt venni.
2020. jan. 6. 08:00
 23/35 A kérdező kommentje:

"nem szeretnék belőle utazni"

De azért mindenki leírja hogy váltsak eurót utazásra :/

2020. jan. 6. 08:38
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, komolyan szeretnélek megérteni: idejössz, tanácsot kérsz és amikor azt a tanácsot kapod, hogy nem jó az elgondolásod, akkor mindenki hüle.

Mégis miért jössz tanácsért, ha nem fogadod el, amit írunk?

20-as vagyok, hosszú évekig tőzsdéztem, figyeltem a valuták mozgását - tehát van rálátásom a dolgokra.

Oké, nem szeretnél utazni, soha az életedben nem fogod átlépni a határt - akkor is azt mondom, hogy max 2 félében tartsd a pénzed: euróban és mondjuk ft-ban.

Soha nem tudhatod, mikor lesz szükséged a pénzre, ezért egy részét könnyen mozgatható pénzben kellene tartanod.

Pl. ha mondjuk egy kis faluban él valaki, akkor ahhoz, hogy az eurót beváltsa ft-ra, be kell utaznia a legközelebbi városba bank vagy valutaváltóhoz, amikor az nyitva van, csak akkor tudja beváltani - és lehet, hogy igen rosszul éppen, veszteséggel.

Azért mondjuk, hogy annak ellenére, hogy nem akarsz utazni, euróban tartsd, mert az Európai unió tagjai vagyunk, az euróövezetben élsz és feltehetőleg a ft tovább fog gyengülni, az euró erősödik, így majd többet ér a pénzed.

Frankot semmiképpen nem vennék - főleg, ha nem is akarsz utazni.

Angol font jelenleg nagyon kockázatos befektetés lenne, a Brexit miatt - senki nem tudja, milyen hatása lesz a fontra.

Dollár szinte ugyanez: Trump épp most vívta ki Irán haragját - ki tudja, mi lesz, miylen hatása lesz a dollárra?

Szerb dínárt meg horvát kunát meg minek vennél, ha nem akarsz utazni?

2020. jan. 6. 09:55
 25/35 A kérdező kommentje:

"Pl. ha mondjuk egy kis faluban él valaki, akkor ahhoz, hogy az eurót beváltsa ft-ra, be kell utaznia a legközelebbi városba bank vagy valutaváltóhoz"

- városban lakok, valutaváltóban venném a valutában.

A konkurencia miatt elviselhető a váltási nyéreségük.

Szóval nem keresnek nagyot egy átváltással.

Amúgy miért nem javaslod a frankot?

Azt mondják az egyik legstabilabb valutának, hogyha már sok valuta elértéktelenedne, akkor is a frank ugyanannyit érne.

Egyébként a családom azt javasolta hogy 3 falyta pénzben tartsam, egyenlő arányban.

2020. jan. 6. 10:12
 26/35 anonim ***** válasza:
91%

Hát a családod nem valami nagy gazdasági, pénzügyi zseni...

De segítek érzékeltetni a dolgot. Nézd meg mondjuk 5 éve az általad preferált valuták vételi árát, vesd össze a jelenlegivel, majd számold ki 5 év alatt mennyi hasznot hoz.

Után nézd meg hogy mondjuk Magyar Állampapír Plusz-ra 5 éves lekötés esetén mennyi hasznod lesz.

Minden szükséges infót megtalálsz a neten.

Ha ez menni fog akkor már sokkal közelebb kerültél a megértéshez, és nem fogsz ilyen butaságokat irkálni.

2020. jan. 6. 10:23
 27/35 anonim ***** válasza:
91%
*a valutát a jelenlegi eladási árral vesd össze
2020. jan. 6. 10:24
 28/35 anonim ***** válasza:
91%

20, 24-es vagyok, kész, én feladtam.

Eddig még reménykedtem benne, hogy ép ésszel, érvekkel meg lehet győzni a kérdezőt, szeretek segíteni, de nem pazarlom az értékes időmet olyan emberekre, akik csak a maguk "igazát" hajtogatják és képtelenek elfogadni mást.

Hallod, kérdező, Te 18 évesen vaskalaposabb, merevebb, makacsabb vagy, mint én 60 évesen :D :D Én még ránk mondják, hogy megrögzött szokásaik vannak meg nem elég rugalmasak :D

2020. jan. 6. 15:24
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen "3 falyta pénzben" tartsad (bocs: tarcsad), ahogy a kiccsaládod javasolta.
2020. jan. 6. 16:19
 30/35 A kérdező kommentje:

Na végül 150 ezerért vettem eurót

100 ezerért pedig frankot

50 ezret meg meghagytam forintban.

2020. jan. 6. 16:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!