Ha egy webshopon keresztül megrendelek valamit, az vásárlási kötelezettséggel jár, vagy sztornózhatom?
Rendeltem egy telefont, de nem kértem házhozszállítást, mivel közel van az üzlet.
Viszont közben máshol megtaláltam olcsóbban.
Ha a mostani megrendelést nem veszem át, annak lehet következménye?
Épp a minap vettem valamit, aminél a rendeléskor ott volt egy kis apróbetűs rész. tudomásul veszem, hogy a megrendelésem vásárlási kötelezettséggel jár :-) Külföldről jön, magyar nyelvű.
Szóval ha a megrendeléskor Te is rákattintottál ilyenre, akkor nem.
"Rendeltem egy telefont, de nem kértem házhozszállítást, mivel közel van az üzlet.
Viszont közben máshol megtaláltam olcsóbban."
Több dolgot szeretnék megkérdezni:
- ugye tudod, hogy ha közel van az üzlet és csak bemész, akkor AZONNAL MEGKAPOD, ezzel szemben, ha máshol olcsóbb, akkor az lehet házhozszállításos - azt viszont már garantáltan nem kapod meg karácsony előtt?
- miért nem ELŐSZÖR KÖRÜLNÉZEL és UTÁNA RENDELSZ?
- miért nem tanulnak meg emberek felelősséget vállalni a saját tetteikért?
- végezetül miért ugráltatsz feleslegesen embereket, ha "meggondolod magad" és mégsem kéred a terméket?
És igen, lehet következménye, mert vannak olyan webáruházak, ahol x termék lemondása, át nem vétele után feketelistára kerülsz, nem vásárolhatsz tőlük.
3-asnak: az elállási jog nem minden esetben él még internetes megrendelésnél sem. Pl. ha személyes átvételt jelöl meg és az üzletben átveszi, utána, ha nem hibás a készülék, NINCS ELÁLLÁSI JOGA.
Csak akkor van, ha nem tudta megnézni a terméket vásárlás előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!