Vajon kidobhatom?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A történet picit hosszú. Tavaly vettünk egy kis lakást és elég nehéz volt megszabadulni az eladótól(pl: miután aláírtuk az adásvételit, úgy gondolta önkényesen, hogy zárat cseréltet és nem ad nekünk a kulcsokból, miután már az én tulajdonos volt...) Na mind1

Tavaly októberben költöztünk be és abban maradtunk,hogy majd jön a maradék cuccaiért. A mi lakásunkhoz tartozó raktár rész tele volt az ő holmijaival.Én áprilisban próbáltam hívni többször és írtam neki sms-t , hogy vigye el a holmijait, nem reagált. Most szóltak a házban , hogy lomtalanítás lesz és pakoljunk ki , mert mi foglaljuk a legtöbb helyet. Azóta se jelentkezett az eladó. Belenéztem a cuccokba és tele van ruhákkal iratokkal. A papírok aláírt iratok, kivonatok és még régi fotók plusz a gyereke rajzai( az eladó 70éves feletti). Kb 1990-es és 2000-es évek elejétől vannak iratok. Ha kidobom őket, jogilag elővehetnek a hivatalos papírok miatt?

Bocsi a helyesírásért és hogy ilyen hosszú lett :)

2019. dec. 1. 18:24
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%

19-es!

Te ÁRVERÉSEN vettél egy ingatlant. Arra (akár az ingatlan kiürítésére) a végrehajtásról szóló törvény és kapcsolódó jogszabályai vonatkoznak.

Itt egy adásvételről beszélünk. Polgári törvénykönyv és kapcsolódó jogszabályai az irányadóak, nem pedig a végrehajtási törvény.

2019. dec. 3. 05:17
 22/26 anonim ***** válasza:
48%
A PTK nem tér ki arra, meddig kell őrizgetni és milyen módon a trehány eladó cuccait...
2019. dec. 3. 19:36
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván ha kellett volna neki már elvitte volna. Dobd ki nyugodtan.
2019. dec. 3. 20:25
 24/26 anonim ***** válasza:
31%

# 22

Pontosan, nem tér ki, tehát nem dobhatod ki más tulajdonát. Illetve kidobhatod, csak aztán nem kell meglepődni, ha követelik vissza rajtad.

15 éve ingatlankiadásból élünk, számtalan esetben megtörtént, hogy a bérlő szőrén szálán eltűnt, cuccait részben vagy egészben otthagyta, stb... Állandó bejáratott jogászunk van, nyugodtan hidd el, hogy tudjuk mi a dörgés. Nem dobhatod ki ilyen esetben a cuccokat. Ahogy a nem fizető bérlőt sem tudod csak úgy uk mukk fukk kidobni, mert birtokon belül van, stb...

Ahogy azt már nagyon bölcsen megválaszolták előttem a te eseted teljesen más, mivel az árverésen vásárolt ingatlanra nem a PTK hanem külön törvények és szabályozások vonatkoznak.

Az nem baj, ha az okos hülyéskedik, a baj ott kezdődik, mikor a hülye elkezd okoskodni...

2019. dec. 3. 21:30
 25/26 anonim ***** válasza:
52%
24: Tehát ha veszek egy lakást amiből a tulaj SOHA nem viszi el a bútorait meg a cuccait akkor őrizgethetem 50 évig vagy raktárt bérlek 50 évre mert hátha visszakéri, mindezt teszem 2 millió Ft-ért. Aha, taníts mester...
2019. dec. 4. 19:19
 26/26 anonim ***** válasza:
52%

A részletek nem pontosak. Azért olyen elvárás egy jogszabály alapján sincs, hogy raktárt kell bérelned, és fizetned a bérleti díjat, de az sem oké, hogy "kidobhatod", mert ez a két véglet.

Valahol a kettő között az igazság. Azért is ajánlottuk a kérdezőnek, hogy érdeklődjön egy jogtudortól, mostanában milyen lehetőségei vannak valakinek minél kisebb költséggel, lehetőleg következmények nélkül megszabadulni mások dolgaitól.

2019. dec. 6. 04:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!