Vajon kidobhatom?
Sziasztok! A történet picit hosszú. Tavaly vettünk egy kis lakást és elég nehéz volt megszabadulni az eladótól(pl: miután aláírtuk az adásvételit, úgy gondolta önkényesen, hogy zárat cseréltet és nem ad nekünk a kulcsokból, miután már az én tulajdonos volt...) Na mind1
Tavaly októberben költöztünk be és abban maradtunk,hogy majd jön a maradék cuccaiért. A mi lakásunkhoz tartozó raktár rész tele volt az ő holmijaival.Én áprilisban próbáltam hívni többször és írtam neki sms-t , hogy vigye el a holmijait, nem reagált. Most szóltak a házban , hogy lomtalanítás lesz és pakoljunk ki , mert mi foglaljuk a legtöbb helyet. Azóta se jelentkezett az eladó. Belenéztem a cuccokba és tele van ruhákkal iratokkal. A papírok aláírt iratok, kivonatok és még régi fotók plusz a gyereke rajzai( az eladó 70éves feletti). Kb 1990-es és 2000-es évek elejétől vannak iratok. Ha kidobom őket, jogilag elővehetnek a hivatalos papírok miatt?
Bocsi a helyesírásért és hogy ilyen hosszú lett :)
"a nem jelentkezik érte akkor még is mit csináljon vele? Béreljen raktár más tulajdonának őrzéséért?"
Márpedig de. Sajnos ilyen abszurd helyzet ez a magyar jogban. Albérlő / ex tulajdonos / kispista cuccát a beleegyezéseddel a te ingatlanodban hagyja akkor azt te nem dobhatod ki.
Jogilag amit tehetsz:
- Mivel az ingatlan a tied felszólítás után a cuccait elszállíthatod - de ki nem dobhatod, olyan helyre kell szállítani ahol az állagmegőrzés biztosított. Ennek a költségét polgári peres úton be lehet hajtani ha van rá energiád...
Sajnos ugyan ezt mi már többször meg kellett játszanunk albérletben. A bérlő kiköltözött, a tárolóban hagyta a szarait és mi nem dobhattuk ki.
A jogi kiskapu a helyzetre - és akkor ezt halkan mondtam - az az, hogy elszállítod a xarokat egy bérelt raktárba amit csak rövid időre fizetsz ki, kontaktnak megadod az eladót aztán elfelejted az egészet.
Így van, ahogy az utolsó válaszoló írta.
Mi is majdnem lejátszottunk egyszer egy ilyen szitut. A rendőrségtől tudtuk meg, hogy nem rakhatjuk ki a cuccait. Valamilyen "kiürítéses" iratot kellett volna szereznünk (talán a jegyzőtől), ami által elszállították volna egy vámraktárba, és addig nem kapta volna vissza, amíg a raktározási és szállítási költségeket nem fizeti ki.
Végül sikerült elérni a nőt, elmondtam neki, hogy hétfőn elszállíttatja a jegyző a vámraktárba a cuccait, és hogyan kapja vissza, ha vasárnap estig el nem viszi.
Vasárnap reggel már teherautóval érkezett.
Pontosan így van, ahogy 11-es és 12-es leírta, úgyhogy hiába pontoztátok le a 3-as válaszomat - én is ezt írtam, csak nekem nem volt időm hozzáírni ezt a felszólítom- elvitetem-raktár- fizessen történetet.
És ezt azért tudom, hogy így van, mert édesapám elhunyt, a lakás szolgálati volt, de egy garázs, amit Ő épített, az önkormányzati telken és nem lehetett tudni, kié az ingatlan tulajdonjoga - így, bár félig kiürítettem, de teljesen nem sikerült, és amíg ment a huzavona, hogy kié a garázs, addig az önkormányzat pont ezt akarta csinálni: kiürítteti, elviteti őrzésre egy raktárba és aztán azt nekem kellett volna fizetni.
Pár hónapja megfogadtál egy tanácsot, hogy a közös képviselő aki téged nyaggat, azzal kidobatod a cuccokat, mivel nem a tied.
Ezek szerint mégsem beszéltél vele, vagy már megfelejtkeztél az akkori kamudról?
" kontaktnak megadod az eladót aztán elfelejted az egészet."
ja, főleg ha nincs meg a bérlő címe!!
Ne vicceljetek már!! ez egy közös tároló, tehát ha eltűnik a cucc akkor ki felel érte??? Ne már hogy az új tulaj!!
Kidobni a francba az egészet, a régi tulaj meg tegyen feljelentést lopás miatt ismeretlen tettes miatt aztán benyalhat. Bizonyítsa hogy ott voltak a cuccai! Bizonyítsa hogy az ő cuccai voltak!!!
Nem elérhető a régi tulaj így történet lezárva. Meddig őrizze?? 100 évig??? A raktárbérletes ügy is hülyeség, hogy bérelsz 3 hónapra aztán nem fizeted. Akkor is a te nemfizetésed miatt vesznek el a cuccok, tehát megint te vagy a hunyó. Fizetem 30 évig míg elő nem kerül a régi tulaj, na ne röhögtessetek már!
Utolsó, puffoghatsz, de ez a törvény. Pont.
A kérdező pedig egyértelműen leírta, hogy a lakáshoz tartozó tároló van tele, nem egy közös tároló, ezért egyértelműen ő, mint tulaj a felelős.
"Utolsó, puffoghatsz, de ez a törvény. Pont."
Linket is tudsz vagy csak mantrázol?
Én is árverés útján vettem a lakásom. Szerinted meddig kéne az előző lakó minden cuccát (berendezés, személyes tárgyak) őrizgetnem??? Pláne hogy nem elérhető, mint ebben az esetben. 100 évig?
Megmondta a végrehajtó hogy 90 nap után mindent kidobhatok.
17: Részlet az általam vásárolt lakás végrehajtási jegyzőkönyvéből:
"Ez alapján –az ingatlan önkéntes elhagyására és kiürítésére vonatkozó eredménytelen felszólítást követően –a végrehajtó XXX. június XX-án a rendőrségés a helyi családsegítő szolgálat képviselőjével, valamint a végrehajtást kérővel megjelent az ingatlan területén, ahol az adósok –a panaszos kivételével –jelen voltak. Az adósok szabad rendelkezése alatt általános ingóságok elszállítása nem volt megoldható –a végrehajtást kérő vállalta, hogy –a jegyzőkönyvben szereplő kifejezés értelmében –felelős őrzőként, megbízottja útján 30 napig őrzi azokat a helyszínen.... Ezt követően, XXXX. július XX-én – amely időpontban már eltelt a 30 napos őrzési határidő –újabb jegyzőkönyv felvételére került sor az érintett ingatlan területén. E szerint az ingatlanon –annak lezárása érdekében –a végrehajtó által elhelyezett hatósági jelzés sértetlen volt. A jegyzőkönyv tartalmazza a vállalt őrzési határidő lejártának tényét, valamint, hogy 2015. augusztus 1-én az ingatlant az árverési vevő birtokba veheti. "
Tehát volt 30 napja elvinni a cuccait, ezután az új tulaj rendelkezik minden felett.
Ebből a szempontból teljesen mindegy hogy kilakoltatás vagy vásárlás volt. Nem lehet évekig megbénítani egy tulajdonost a régi lakó nemtörődömsége miatt. Pont
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!