Lehetséges-e, hogy egymás követő héten legyen telitalálat a Lottón, vagy előbb feltolják a nyereményt?
Figyelt kérdés
Utóbbi szerintem kamu, szerintetek?2019. nov. 30. 13:49
1/7 Koplárovics Béci válasza:
Hát igen, egy matematikában kevésbé jártas emberben könnyen felmerül a kérdés, hogy miért nem nyert még soha, pedig mejátszott már vagy 1-2000 szelvényt, és nem tudja, hogy ebből miért nem jött be az 1:44 millióhoz esélyű ötös.
2/7 anonim válasza:
Persze, lehetséges. Volt is már rá példa.
3/7 anonim válasza:
"feltolják a nyereményt"
Ez fájt. Komolyan.
4/7 anonim válasza:
Lehetseges. Viszont ahogy megy fel a nyeremeny, egyre tobben es tobben jatszanak, igy annak az eselye is megno, hogy valaki nyer (bar ezt meg kell szorozni annak az eselyevel, hogy korabban nem nyer senki)
5/7 anonim válasza:
Nem értem a kérdést. A lottón meg lehet játszani számokat, és minden héten húznak. Ergo bármelyik héten lehet telitalálat. Nem lehet mesterségesen elérni, hogy pár hétig ne legyen.
6/7 anonim válasza:
#4 "(bar ezt meg kell szorozni annak az eselyevel, hogy korabban nem nyer senki)"
Nem kell, ezek független események, a korábbi sorsoláson eredménye semmilyen hatással nincs az adott sorsolásra.
7/7 anonim válasza:
#6 A sorsolasok fuggetlenek, de annak a valoszinusege, hogy a n-edik sorsolas lesz csak a nyero, es a korabbi n-1 nem lesz nyero, fugg annak a valoszinusegetol, hogy a korabbi n-1 nem lesz nyero. Mintha geometriai eloszlas lenne ( [link] bar mivel egyre tobben jatszanak ahogyan no a nyeremeny, annak az eselye is no, hogy valaki nyer. Szoval szerintem nem pontosan geometriai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!