Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik félretesznek ennyi...

Akik félretesznek ennyi pénzt, mégis hogyan?

Figyelt kérdés

Volt egy másik kérdés, amiben arról volt szó, hogy ki mennyit tesz félre havonta, és én voltam az egyetlen, aki azt írta, hogy semmit, jól le is pontoztak.

Mindenki más százezreket tesz félre.

Ha ez igaz, akkor ügyesek vagytok, de én nem tudom elhinni!

Pl. írta valaki, hogy 220-at keres, a férje 200-at és az ő fizetését teszik félre.

Magyarán 220 ezerből élnek ketten.

Magyarázzátok már el kérlek, hogy lehet 220 ezerből megélni?

Szerintem annyiból csak nyomorogni lehet!

Nálunk a havi kiadások alaphangon 400.000 körül vannak. És abban semmi luxus nincs benne, de tényleg semmi.

Ha valaki nem hiszi el, akkor forintra pontosan el tudom neki küldeni a költségeket. Évekre visszamenőleg minden elköltött forintot írok.

Ahogy elnézem, egy albérlet pl. teljesen felemésztene egy ekkora fizetést. Lehet, hogy a válaszolók egyike sem albiban él, de nem tartjátok furcsának, hogy egy csomó válaszoló van és véletlenül egyikük sem él albérletben, és mindegyik kőgazdag?

Csak mert szerintem a gazdag emberek nem gyakoriznak... nem töltik az idejüket ilyen felesleges hülyeséggel, hanem dolgoznak.

Szóval hogyan tudtok ennyi pénzt félretenni úgy, hogy közben normális az életminőségetek?

(Van egy ismerősöm, aki piti fizetésből is örökké spórolt, de ő konkrétan üres kenyéren élt. Én normális életvitelre gondolok.)

Ráadásul az emberek többsége tele van hitellel, ennek ellenére mégis százezreket tesznek félre havonta????

Komolyan csak én vagyok helikopter?

2019. nov. 22. 10:39
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem két felnőtt embernek rezsi stb nélkül, csak az életre elég kell legyen havi 80-90e/fő, tehát két főnek havi nettó 180-ból illő kijönni, és még tankolás is belefer ha úgyvan. Nálunk egyenlőre így van.

-80.000ft ltp

-100.000ft hitelek

-150.000 élet

-70.000 rezsi

-kb 100.000 megtakarítás

Két főre... Ez 500e havi bevétel... 100.000 megtakarítás, mondjuk kiadáshoz írtam az ltpt de mondjuk az is megtakarítás... És hozzatennem 190nm-ház, igaz korszerű, de így tudjuk fenntartani

2019. nov. 23. 10:37
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Én nem hazudok, ezt kikérem magamnak. Te irtad:"Félretenni nyilván nem tudunk, de ha pasim lenne..."

Mindenki pont ugyanezt szokta mondani. "nem rakunk félre, DE ha ez még az lenne, (duplája a fizu vagy akármi) majd akkor.."

2019. nov. 23. 10:46
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Kèrlek mutasd meg 1 havi költsègvetésedet, mert nem tudom elhinni hogy 400k Ftot tudsz 1 àtlagos hónapban csak megèlhetésre költeni. Főleg úgy, hogy hetykèn felvàgtàl a hajlandósàgoddal: "Ha valaki nem hiszi el, akkor forintra pontosan el tudom neki küldeni a költségeket."

Nekem àtlagosan egy hónapban 310k jön a konyhàra, a rokonommal és 4 macskàval élek a fővàrosban. A költségvetésem így néz ki:

-102k a lakhatàsra (rezsi+ 2 szobàs albi fele)

-20-30k 4 macskára (alom+ètkeztetés) negyedévente àllatorvos ami + 4×11k Ft

-napi 2000 Ft kaja àtlagosan a hónapban 1 szemèlyre (tehàt eszem tésztàt vagy rizst egyik nap valamivel, màsik nap puccosabb húsos cuccot) (= 60000k)

- pipere cucc maximum 5000 Ft èrtèkben ha elfogy valami (budipapír, tampon, sampon, szappan, takarítószer stb...) de 2500 Ft reàlisabb

- 10k telefonszàmla

- 1-2 ps4 jàtèk 2-3havonta (8000-35000 között/alkalom)

Hitelem nincs, fodràszhoz nem jàrok, nem sminkelek, nem járok nyaralni és 40 ezer Ftot a legrosszabb hónapokban is fèlre tudok tenni de kb. 100k-t reàlisabb lenne mondani. Jelenleg keresem hogyan tudom lekötni a kevès megtakarítàsomat, de ahogy keresgèlek azt làtom, hogy a "pàrnahuzatba".

Persze ezt nem tudom mindig tartani mert egy lusta àllat vagyok, szóval kajàra a végtelensègig tudok költeni. Ezt majd úgy orvoslom, hogy befektetek csini mélyhűtő kajatartókra és abban egyszer lefőzök több heti kaját és csak beviszem dolgozni ha kell.

Hozzàteszem àltalàban akkor nem marad semmi megtakarítàsom mikor valami nagyobb kiadàs is van az alap mellè (pl.bútort kell venni), meg elszalad velem a ló kajaügyileg.

A lakáson kívül vàltozó miből mennyit osztunk meg rokonnal, tehàt nem àllom a leírtak 100%-àt mindig.

Ha nem laknék rokonnal akkor nem tudnèk jàtèkokra költeni és kb mindig minuszban lennék, mert a spórolt pènzemet elvinnè az àllatorvos vagy fel kène èlnem egy tàppènzes időszak alatt. (Az èletszínvonalam jelentősen csökkenne)

2019. nov. 25. 01:29
 24/25 anonim ***** válasza:
100%
Javítàs: nem 60000k hanem 60000 Ft* szokott lenni a kajapènz, mondjuk egy 30 napos hónapban :DDD
2019. nov. 25. 01:42
 25/25 anonim ***** válasza:
100%
.....
2022. ápr. 16. 07:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!