Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Akik félretesznek ennyi...

Akik félretesznek ennyi pénzt, mégis hogyan?

Figyelt kérdés

Volt egy másik kérdés, amiben arról volt szó, hogy ki mennyit tesz félre havonta, és én voltam az egyetlen, aki azt írta, hogy semmit, jól le is pontoztak.

Mindenki más százezreket tesz félre.

Ha ez igaz, akkor ügyesek vagytok, de én nem tudom elhinni!

Pl. írta valaki, hogy 220-at keres, a férje 200-at és az ő fizetését teszik félre.

Magyarán 220 ezerből élnek ketten.

Magyarázzátok már el kérlek, hogy lehet 220 ezerből megélni?

Szerintem annyiból csak nyomorogni lehet!

Nálunk a havi kiadások alaphangon 400.000 körül vannak. És abban semmi luxus nincs benne, de tényleg semmi.

Ha valaki nem hiszi el, akkor forintra pontosan el tudom neki küldeni a költségeket. Évekre visszamenőleg minden elköltött forintot írok.

Ahogy elnézem, egy albérlet pl. teljesen felemésztene egy ekkora fizetést. Lehet, hogy a válaszolók egyike sem albiban él, de nem tartjátok furcsának, hogy egy csomó válaszoló van és véletlenül egyikük sem él albérletben, és mindegyik kőgazdag?

Csak mert szerintem a gazdag emberek nem gyakoriznak... nem töltik az idejüket ilyen felesleges hülyeséggel, hanem dolgoznak.

Szóval hogyan tudtok ennyi pénzt félretenni úgy, hogy közben normális az életminőségetek?

(Van egy ismerősöm, aki piti fizetésből is örökké spórolt, de ő konkrétan üres kenyéren élt. Én normális életvitelre gondolok.)

Ráadásul az emberek többsége tele van hitellel, ennek ellenére mégis százezreket tesznek félre havonta????

Komolyan csak én vagyok helikopter?

2019. nov. 22. 10:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
31%

Ja, persze, akkor kajára megy el a pénzetek, így már érthető :)

Nekem változó a fizetésem, havi átlag nettó 270, a havi kiadásaim (jelenleg egyedül élek), részletesen:

-Vív, villany 12 ezer (fával fűtök, az munkából kifolyólag ingyen van).

-Internet, tv, telefon 15 ezer

-Ennivaló, innivaló 40 ezer (rostos gyümölcslé, és szendvics, mivel a családban mindig is utáltunk főzni a szag takarítás és az idő miatt)

-Tisztálkodási szer 10 ezer

-Kocsi 10-15 ezer

-Ruhára és egyéb apróságokra még egy 10-es elmegy

Szóval 100 alatt kijön, és nincs nélkülözés (nem vágyom hetente új márkás ruhára), ételből normálisat veszek (nem "sajt" márkájú sajtot, de nem is a legdrágább bio ételt).

29/F

2019. nov. 22. 15:37
 12/25 anonim ***** válasza:
69%

Amúgy nem igaz, hogy nem ismered még a kiszamolo.hu-t.

[link]

Tucatnyi ilyen cikk van rajta.

2019. nov. 22. 15:39
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

Én is válaszoltam ott. Mi 350et teszünk félre.

Házhitel: 90.000

Villanyszámla: 12.000

Gáz: nyáron 0, télen 30.000

Víz:6000

Net és tv: 8000

Telefonok: 7000

Benzin: 10.000 , nem sokat kocsikázunk csak bevásárlásra használjuk meg ha kirándulás vagy valami de az nem fix

Bérlet férjemnek: 13.000

egyéb( szemétszállítás, biztosítás, mikor mi esik épp hónap függő): kb 20.000

Kaja: 80.000

Kutya kajája: 15.000 kb ( Egy zsák Wolf of wilderness)

Babának dolgai (pelud, popsitörlő, tápszer) 15.000 kb

Ez durván 300.000/hónap.

A férjem nettó 440 ezret keres, nekem 156 ezer a gyedem, 12 ezer a családi, meg mellékállásban olyan 60 ezret keresek most. Meg ugye ha van plusz, férjemnek 13.havi, bónuszokat is kaptam még dolgoztam.

Szóval olyan 670 ezer a bevétel.

350 megmarad.

Persze időnként költünk belőle nyaralás, ez az amaz, a házunkra ilyenekre.

Tehát nem halmozzuk a végtelenségig.

Nem akarlak elkeseríteni de az ismerségi körömben mi élünk jelenleg a legkakibbul mióta gyeden vagyok..

Minden tesóm, barátnőm jobban él most nálunk, mert nekem most sok kiesik a gyed miatt.

Ha nem lenne lakáshitelünk, pl tesóméknak már az is letelt mi is megélnénk 220 ezerből...

Ezek még nem nevezhetők gazdagságnak.

Gazdag nekem a sztárok, jól menő orvosok stb szintje..

Nem ez.

2019. nov. 22. 15:49
 14/25 anonim ***** válasza:
60%

Mi 3 an élünk 1 fizuból, 2 gyerek. 270 ezer megy el egy hónapban. Semmi hitelünk nincs. Ez rezsi, kaja, plussz gyerekek dolgai. Félretenni nyilván nem tudunk, de ha pasim lenne, szinte az egész ő fizuja megmaradna félretenni.

Szűkösen ugyan, de megvagyunk. Kaján nem tudok, és nem is akarok rossz minőségűt venni.

Ahol lehet spórolunk, de ritkán belefér egy mozizás a gyerekekkel.

Szerintem aki nem tud spórolni, ott valami gond lehet.

Engem mondjuk zavarna ha hónap végére nincs egy petákom sem.

Ha valaki nem tud spórolni, az nem tud rangsorolni hogy mi fontosabb minél, valamint az, hogy ha kiötletel valamit, akkor nem gondolkodik azon, hogy azt hogy lehetne kevesebből is kihozni, valamint ott szokott még elcsúszni a dolog, hogy van valami, amire, vagy amikre, túl sokat költenek.

Ez mindenkinél más. Van aki hetente, havonta fodrászhoz megy, pedig nem indokolt. Van akik folyton mennek valahova hétvégén, van aki túl sok ruhát, kütyüt vesz.

Ezek azok, amiből apránként le lehet faragni.

2019. nov. 22. 16:10
 15/25 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem finom a vajas kenyér, sőt a libazsíros kovászos uborkával a legjobb.

Igen, nem tudod kezelni a pénzt, nem is akarod, mert nézőpontod szerint már előre eldöntötted, hogy nem lehet 60e-ből normálisan étkezni havonta és aki mégis megoldja az sz@rt eszik.

Nos Mo on a többség 250e alatt keres nettóban, szóval kénytelen 60e-ből megoldani az étkezést.

2019. nov. 22. 17:43
 16/25 anonim ***** válasza:
21%

Nekünk a vajas kenyér egy olyan luxus amit csak egy bizonyos bevételi szint felett engedünk meg magunknak.

Előtte legfeljebb sátoros ünnepen volt vaj itthon.

Persze ugye nem keverjük a vaj szót a margarinnal?

2019. nov. 22. 18:03
 17/25 anonim ***** válasza:
76%

15#

Nem olvastad el figyelmesen. Írtam hogy ha lenne párom akkor az ő teljes fizuját félretennénk, mivel félre is tettük.

Keveset tudok félretenni, nyilván ennyi kevés pénzből, de azért soha nem nullázódok le.

Támpontként írtam a kérdezőnek, hogy mennyit költünk havonta 1 keresetből 3 an.

Semmi ellentmondás nincs ebben, ha figyeltél volna.

14. voltam.

2019. nov. 22. 18:17
 18/25 érdekel0 ***** válasza:
31%

80.000 hitel

70.000 fix megtakarítás (életbiztosítás+fundamenta)

70.000 tankolás (nincs erre az összetett útvonalra tömegközlekedés)

5.000 tömegközlekedés 2főre

25.000 gàz

16.000 áram

11.000 víz

11.000 net+tv

35.000 telefonok (KÖTELEZŐ,ezzel dolgozok)

20.000 2 kutya ellátása

130.000 a 4ünk kajája biztos megvan

25.000 talán a pipere,tisztítószer

Olyan havi 300.000et kéne tudnunk még így is félretenni,de újítjuk a házat,szervizeljük a kocsit.

Nyaralás,ruházkodás,ajándékok,programok!

Kamasz gyerek "igènyei"!

Szóval hónapról-hónapra èlünk.

Le lehet pontozni!!!

DE JÓL ÈLÜNK!!!

2019. nov. 22. 18:26
 19/25 anonim ***** válasza:
68%

#17: elolvastam figyelmesen. De pont a te érvelésed mondja mindenki aki nem tesz félre. Ha lenne még plusz 300e akkor biztos rakna félre.

Erre mondtam, hogy ellentmondásos, hogy te se teszel félre de leszólsz mást.

Én pl inkább nem mennék moziba plusz biztos sok mást lehetne faragni a költségeken.

De oké, nem akarsz igenyekbol leadni. Semmi gond, csak akkor ne ítélj el mást aki szintén így él.

2019. nov. 23. 09:45
 20/25 anonim ***** válasza:
75%

19.

Hazudsz.

Nem szóltam le senkit.

Csak és kizárólag magamról beszéltem, hogy engem zavarna, ha hó végére lenullázódnék.

Te nem tudsz szöveget értelmezni, de többször nem írom le, mert értelmes ember már megértette volna, ahogy mindenki.

2019. nov. 23. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!