Ellopták a postán az Euronicsból rendelt drága csomagomat, mit tegyek?
1 tegyél feljelentést
2 bankba be és kérj chargebacket, ha kártyával fizettél
Fogyasztóvédelem. Elküldött e-mailek és képek a bizonyíték.
(Bár szerintem a pénzednek búcsút inthetsz, de azért érdemes náluk is futni pár kört.)
Hát ha a postán történt a csere, akkor hiába várod, hogy kártalanítson az Euronics.
De az Euronicsnál is biztos létezhet kamera látószögön kívüli terület....
Nehéz ügy és sajnálom, ez rendkívül szörnyű eset! :(
Ráadásul az egy dolog, hogy lefotóztad a "bizonyítékokat", de azt is mondhatják, hogy te tetted bele, szóval szerintem is Fogyasztóvédelem vagy Békéltető testület vagy sajtó, de valami nagyobb nyilvánosság kellene hozzá, hogy így átvertek.
Mondjuk számomra az is érdekes, hogy háromszori kézbesítés sem sikerült, mert pont nem voltál otthon, de én jártam már úgy, hogy amikor csomagot vártam, direkt egész nap otthon voltam és képes volt otthagyni cédulát a postás, hogy menjek be érte: BE SEM CSÖNGETETT! Áramszünet meg nem volt. Szóval ennyit erről.
Azt hiszem, legközelebb ilyen nagy értéket inkább utánvéttel fizetnék, de akkor is mi a garancia, hogy az van benne, ami fel van rajta tüntetve?!
Most én is elbizonytalanodtam és együttérzek veled, de őszintén szólva kevés reményt látok arra, hogy bárki is felvállalja a felelősséget és kárpótoljon.
Mindenesetre az Euronicsból inkább nem rendelek semmit ezentúl sem.
Ha nem hajlandóak együttműködni az ügyben, akkor érdemes lehet feljelentést tenni az Euronics és a Posta ellen is. Az egy dolog, hogy az Euronics szerint nem náluk történt a lopás, de nem a te dolgod elhinni, hogy ez tényleg így van-e. Ha van kamerafelvétel, akkor majd a bíróságon bemutatják és tisztázva lesznek.
Egyébként nyugodtan nyaggasd az Euronics-et, hogy küldjék a beígért cserecsomagot, hátha lesz belőle valami. Csak arra ügyelj, hogy tisztán kommunikálj velük, mert ha tényleg feljelentés lesz belőle, akkor kellemetlen lesz majd kimagyarázni a fenyegetőzéseket és hasonlókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!