Vettem egy ingatlant. Adjam el a lakásom, vagy váltsák devizát?
20M forint az uj ingatlan.
Van egy lakásom, amiben lakom, 30M az értéke.
Mi az okosabb? Bevaltani az eurot forintra (forintban kell kifizetni az uj ingatlant) vagy megtartani a devizát es eladni a masik lakást?
Nehéz kérdés, bár szerintem ez attól függ, hogy az adott lakást későbbiekben hogyan tudnád hasznosítani. Nyilván itt arra gondolok,hogy legyen az város vagy főváros 80-150ezer forint között ki lehet adni albérletbe, tehát termelné a pénzedet (fix jövedelemként). 20 millió forint euróban úgy 62,5 ezer. Ha játszol a váltogatással akkor az euróval szépen lehet húzni a pénzeket, de szerintem biztosabb egy lakás ami termeli a pénzt.
Én a lakást tartanám meg.
Egyébként nekem is volt hasonló szituáció, megvettem a szomszéd lakását ami nagyobb volt az enyémnél, így átköltöztem abba de a régi rajtam maradt, nem nagyon tudtam vele mit kezdeni, de aztán találtam megbízható albérlőket, akik már lassan 4 éve laknak nálam. Picit ár alatt adtam ki nekik, nyilván azért mert hosszú távon gondolkoznak és alapvetően jó fejek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!