Mit nézzek át angolból ha recepciós munkára akarok jelentkezni? Tapasztalatok?
Hello!Hétfőn megyek állásinterjúra egy elég jó szállodába és angol nyelvtudás szükséges.Egy kicsit gyakorolni akarok előtte.Mit nézzek át?Valószínű letesztelik a nyelvtudásomat.Valaki volt már ilyen állásinterjún?Gondolom angolból olyan beszélgetésre számíthatok ami az állással kapcsolatos(pl vendégek fogadása,stb)?
Köszi!
Keszulj fel az alabbi kerdesekre:
Hogy nyugtatnal meg egy vendeget, aki nem figyel oda, vagy nem akarja hallani amit Te mondasz neki?
Soha ne hasznald a "but", "you" ujj mutogatassal. Ilyenkor hatarozottan, de nyugival, a vendeget a neven szolitod, felszolitod. Miert? Mert minden ember odafilgyel a nevere, hallgat ra, meghokken. Igy van neked kb 3 masodperced hogy elmondhassad a Te "oldaladat" is, ravezesd a vendeget hogy lehet hogy maskepp is van megoldas.
A vendeg az mindig nyero, mindig korrekt?
Ne mondd hogy nem, azt sem hogy hat neha. vagy hogy igen, vagy hogy hogyne. Ugy valaszolj, hogy a vendeg az ertekes resze a turizmusnak, a Co-nak, de a vendegeknek is meg van a joguk is kotelesseguk, amit kovetni kell nekik, hogy sikeres legyen a kapcsolat.
Pl. ugyelni es el kell nekik fogadni olyan szabalyokat ami a biztonsagukra, kozbiztonsagra van kiszabva. Nekik tudatni kell veled, ha valamit eszlelnek, ami nem megfelelo stb. Ezt mind bekes odon, civilizaltan kell hogy megtortenjen, ugy ahogy a Co emberkent nem szam szerint banik veluk.
Elnezest kernel, would you say sorry, akkor is ha valami nem a Te hibadbol van?
Igen, mert a bocsant keres kiterjed tobb dologra is. Te a Co neveben kersz elnezest, nem a Te nevedbe. Tovabba, amikor azt mondjuk, hogy sorry, az azt is jelenit hogy sajnalom, hogy a dolog rosszul sult el, sajnalom, hogy ideges vagy, nem vagy megelegedve stb. Soha nem szemelyes a dolog.
Delegalnal e munkat kollegaidnak?
Igen, mert nem vagyunk perkeftek, nem tudunk mindent egyedul megoldani. Segitseget kerni nem szegyen, foleg ha ez kivul all a szerepedbol, profi tudasodbol/treningbol, hatalmodbol.
Tudsz e onalloan es ccsoportosan mukodni.
Hogyne! Onalloan, mert jo ido beoszto vagy, akarsz koncentralni munkadra, de egy csoport tobbet meg tud oldani, tobb fej tobbet tud, tobb a tapasztalat, tanitjak egymast.
Ideirtam ezeket a kerdeseket, mert az en munkamra mikor jelentkeztem, ezeket kaptam, es kesobb tudtam meg, hogy ezekkel a valaszokkal nyertem meg munkat. Hulyen neztem, hogy maga a munka temaval (gyakorlatival) nem sokat torodtek.
Good luck, if you really want this job, go for it!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!