Lehet baj abból, ha rendszeresen utalnak a bankszámlámra?
Belekezdenék egy afféle otthon végezhető munkába (nem bejelentett, inkább magánvállalkozás), amiért pénzt kapnék. Ezért rendszeresen utalnának, de félek, hogy valami gond merülhet fel az adózással vagy bármivel kapcsolatban. Hány Ft-tól kell adózni? Mire kell odafigyelni?
Sajnos egyáltalán nem vagyok tapasztalt a témában, csak értelmes, segítőkész válaszokat várok.
Ha munkáért/szolgáltatásért pénzt kapsz, az az első forinttól adóköteles.
Akkor nem kell évi 600 ezerig adóznod, ha a megunt ruuháidat adod el. De ha papírhajókat hajtogatsz és eladod, az már adóköteles. Nyilván ha egy hónapban 2500 forint jön így a számládra, az a kutáyt nem fog érdekelni, de ha rendszeresen tízezreket utalnak, akkor azért bizony megbüntethetnek.
" inkább magánvállalkozás"
Akkor már magad is érzékeled, hogy a tevékenységed a vállalkozáshoz közelít - így aztán ki kelllene váltani a vállalkozóit és igen, ha munkáért pénzt kapsz, akkor az az első ft-tól adóköteles - kivéve némely eseteket (de mivel nem írod, mit csinálnál, így én sem tudom, ebbe beletartozik-e vagy sem?)
Ha adózás ügyben tájékozódni szeretnél, akkor írd be a keresőbe, hogy "egyéni vállalkozó adózása" vagy KATA adózás és olvasgass :-)
Vagy keress meg egy könyvelőt, netán a NAV-ot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!