Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Lehet baj abból, ha rendszeres...

Lehet baj abból, ha rendszeresen utalnak a bankszámlámra?

Figyelt kérdés

Belekezdenék egy afféle otthon végezhető munkába (nem bejelentett, inkább magánvállalkozás), amiért pénzt kapnék. Ezért rendszeresen utalnának, de félek, hogy valami gond merülhet fel az adózással vagy bármivel kapcsolatban. Hány Ft-tól kell adózni? Mire kell odafigyelni?

Sajnos egyáltalán nem vagyok tapasztalt a témában, csak értelmes, segítőkész válaszokat várok.

2019. okt. 28. 16:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Ha munkáért/szolgáltatásért pénzt kapsz, az az első forinttól adóköteles.

Akkor nem kell évi 600 ezerig adóznod, ha a megunt ruuháidat adod el. De ha papírhajókat hajtogatsz és eladod, az már adóköteles. Nyilván ha egy hónapban 2500 forint jön így a számládra, az a kutáyt nem fog érdekelni, de ha rendszeresen tízezreket utalnak, akkor azért bizony megbüntethetnek.

2019. okt. 28. 16:29
 2/3 A kérdező kommentje:
Tehát ha havi 10.000 Ft alatt van (nagyon max 15.000), akkor nem kell aggódnom?
2019. okt. 28. 16:33
 3/3 anonim ***** válasza:

" inkább magánvállalkozás"

Akkor már magad is érzékeled, hogy a tevékenységed a vállalkozáshoz közelít - így aztán ki kelllene váltani a vállalkozóit és igen, ha munkáért pénzt kapsz, akkor az az első ft-tól adóköteles - kivéve némely eseteket (de mivel nem írod, mit csinálnál, így én sem tudom, ebbe beletartozik-e vagy sem?)

Ha adózás ügyben tájékozódni szeretnél, akkor írd be a keresőbe, hogy "egyéni vállalkozó adózása" vagy KATA adózás és olvasgass :-)

Vagy keress meg egy könyvelőt, netán a NAV-ot.

2019. okt. 28. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!