Külföldi haszongépjármű árverésekről kinek milyen tapasztalata van?
Alapvetőleg , Hollandia van kitűzve, jó árban lévő, munkagép, teherautó, kiegészítők ben gondolkozom. Találtam több oldalt is, kissé rizikósnak találom.
Előre is köszönöm az építőjellegű válaszokat.
Látatlanban ilyen értékben vásárolni elég kockázatos.
Egy időben én is nézegettem ilyen lehetőségeket. De az apró betűben ott a buktató. Az online licit miatt eleve meg tudják kavarni. pl én olvastam olyat, hogy előre van beszállási díj, amit nem kapsz vissza. Kisebb összeg a részvételért, másrészt volt olyan, ahol úgy trükköztek igazából, hogy a licit maga viszonylag rövid ideig tartott, de előtte hosszabb ideig volt fent a hirdetés, megadhattad, hogy mennyi a maximum amit adnál a dologért és automatán elmegy a licit addig.
Tehát valójában az árverés megindításakor automatikusan elmegy a max. árig a licit. Továbbá neked kell gondoskodni a szállításról, amire elég kacifántos szabályok lehetnek. Pl 1-2 napon belül fizetni és szállítani kell, problémás az átadás-átvétel, továbbá nincs semmiféle garancia, esetleg papírjai sincsenek a gépeknek, nem helyezhető forgalomba pl és még lehetne sorolni. Arról nem is beszélve, hogy macerás lehet a megtekintés. De nézd meg a NAV árveréseit, ott milyen hulladékok vannak, kint sem lesz sokkal jobb a helyzet.
Szerintem nagyon kockázatos dolog. Akkor éri meg csak belevágni, ha van bőven tőke, mert könnyen lehet bukni és sok lehet a járulékos költség
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!