Előző munkahely, kilépő papírok?
Üdv!
Mi lehet tenni abban az esetben, ha van egy új munkahely, ami kéri az előző munkahelyről kapott kilépő papírokat, TB kiskönyvet, de nincs meg semmi, mert elkeveredtek? Néztem már mindenhol őket, de sehol sem találtam. Hogy lehet pótolni? Vagy egyáltalán muszáj pótolni őket?
Ha a volt munkahely egyszer már kiadta a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos iratokat, nem kötelezi egy jogszabály sem arra, hogy újra ki kell adnia. Viszont még nem láttam olyan helyet, ahol ez gond lett volna.
A TB-kiskönyvet, ha átvetted, nem tudja pótolni, viszont ha viszel üres TB-kiskönyv nyomtatványt, akkor bele tudja írni azt, ami rá tartozott. Az előtte lévő munkaviszonyokkal kapcsolatosakat már nem tudja bele írni, mert az amúgy sem az Ő dolga lett volna.
Ha ez sem opció, akkor az új helyen nyilatkozol, hogy nem találod, és megkezdenek Neked egy friss üreset.
Gond abból nem lehet, hogy nincsenek irataid. Gondold el, ha valaki évekig pereskedik az előző munkahelyével például azért is, hogy a leszámolási iratokat biztosítsa számára, akkor az most évekig nem tud dolgozni emiatt. Dehogyis!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!