Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Előző munkahely, kilépő papírok?

Előző munkahely, kilépő papírok?

Figyelt kérdés

Üdv!

Mi lehet tenni abban az esetben, ha van egy új munkahely, ami kéri az előző munkahelyről kapott kilépő papírokat, TB kiskönyvet, de nincs meg semmi, mert elkeveredtek? Néztem már mindenhol őket, de sehol sem találtam. Hogy lehet pótolni? Vagy egyáltalán muszáj pótolni őket?

2019. szept. 19. 14:40
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Előző munkahelyedről kikéred újra a kilépő papírokat. Kiskönyvről meg nyilatkozol, hogy elveszett és akkor állít ki neked újat az új munkáltatód.
2019. szept. 19. 14:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, még annyi, hogy amíg nincsenek meg a kilépő papírok (gondolom idő mire újra kiállítják nekem stb) addig munkába állhatok vagy addig nem is alkalmazhatnak majd az új helyen?
2019. szept. 19. 14:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy a kiskönyv is még vissza van tartva? Nálunk úgy van, hogy a könyv és a papírok egyszerre kerülnek kiadásra, ha valaki távozik. De lehet, hogy két héttel később adják ki, mint amikor elmegy, mert bénák. :D
2019. szept. 19. 15:06
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Elkezdetsz addig is dolgozni. Nálam előfordult egyszer olyan, hogy egyszerűbbnek gondoltam, ha postán küldik a papírokat, mintha bemegyek értük személyesen, de a postás nem csengetett és nem is hagyott ott értesítőt, és már kb 3 hete az új helyen dolgoztam, mire nagy nehezen át tudtam venni a levelet.
2019. szept. 19. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan elkezdhetsz dolgozni. Az első munkahelyedre se tudsz vinni semmit, mégis meg tudod kezdeni a munkaviszonyt.
2019. szept. 19. 15:11
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Abban az esetben mi van, ha a volt munkahelyről nem tudom megszerezni a papírokat valamilyen oknál fogva? Pl. nem tudják pótolni/nem is áll szándékukban? Holnap felhívom őket, de eléggé lekezelték ott a dolgokat amikor még ott voltam, nem hiszem, hogy sokat változott volna a hely..
2019. szept. 19. 15:37
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor nem lesz meg és ennyi. Nem nagyon tudsz mit kezdeni vele.
2019. szept. 19. 16:19
 8/9 A kérdező kommentje:
Remélem nem lesz ebből probléma..
2019. szept. 19. 17:24
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a volt munkahely egyszer már kiadta a munkaviszony megszűnésével kapcsolatos iratokat, nem kötelezi egy jogszabály sem arra, hogy újra ki kell adnia. Viszont még nem láttam olyan helyet, ahol ez gond lett volna.

A TB-kiskönyvet, ha átvetted, nem tudja pótolni, viszont ha viszel üres TB-kiskönyv nyomtatványt, akkor bele tudja írni azt, ami rá tartozott. Az előtte lévő munkaviszonyokkal kapcsolatosakat már nem tudja bele írni, mert az amúgy sem az Ő dolga lett volna.

Ha ez sem opció, akkor az új helyen nyilatkozol, hogy nem találod, és megkezdenek Neked egy friss üreset.

Gond abból nem lehet, hogy nincsenek irataid. Gondold el, ha valaki évekig pereskedik az előző munkahelyével például azért is, hogy a leszámolási iratokat biztosítsa számára, akkor az most évekig nem tud dolgozni emiatt. Dehogyis!

2019. szept. 20. 04:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!