Miért nem jó az embereknek az utávétes csomagküldés?
ugyanúgy átverhetnek utánvétes termékkel: egy követ küldenek.
azonban: te kéred utánvéttel, ami kb 1500-2000 ft. nem veszed át, az eladó bukta a pénzt.
ja, és drágább is
(ez magánembertől való vásárlás, üzletek beszokták vállalni ezt a felelősséget)
És nyilván ki fogom, ha már megrendeltem
Nem, sajnos ez nem nyilvánvaló.
"Ha megrendelek valamit, mert kell, akkor nyilván ki fogom fizetni, ez így minimális kockázat az eladónak."
Ne gondold azt, hogy ez másnál is így működik. Nem kevés olyan csomagot adtunk már fel, amit egyszerűen nem volt hajlandó kifizetni a vevő, de persze szólni sem szólt. Ja, de szólt, miután mi felhívogattuk, akkor közölte, hogy bocsi, de nem kell a cucc.
Egyébként drágább is az utánvét, és kevésbé rugalmas olyan értelemben, hogy nem lehet otthagyni a csomagot postán vagy depóban, hanem mindenképp a címzett kezébe kell adni.
Én személy szerint azért nem szeretem az utánvétet, mert sok futárnál még mindig csak készpénzzel lehet fizetni, így muszáj levennem a kártyámról a pénzt.
Nekem pl eszembe se jutna utánvétel:
-drágább
-kp-t már nem nagyon használok
-nem kell ott lennem ha hozza a futár (lerakja a recepción stb és kész) kényelmesebb.
Hivatalos normális oldalnál kizárt az átverés, ha igen tudsz jogorvoslatot kérni.
Nem tudom, ki vert át? valami privát (jó fogás/vatera szállítás?
Ha bizonytalan vagy a másik félben akkor ne köss üzletet.
Kösz, mindenki zöldet kapott tőlem. Természetesen nem web-shopok vertek át, hanem magán emberek pl Jófogáson.
Az észérveitek jogosak, hogy drágább az utánvét, stb, de én már valahogy tartózkodok az előre utalástól. Mármint én utaljak előre, aztán vagy megkapom a terméket vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!