Hogyan kell helyesen megcímeznem egy levelet/csomagot ha japánba szeretném küldeni?
A kapott információim(azaz a cím)
kanagawa-ken
kawasaki-si
nakahara ku
kamihirama xxxx-xxx(hászám)
+ az irányítószám
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy hogy van a helyes sorrend? esetleg mit kell még rá írnom plusszba a neven kívül?! félek, hogy rosszul írok valamit a csomagra aztán elkeveredik. Előre is köszönöm!
Olyan sorrendben kell, ahogy a kérdésben is leírtad.
kanagawa-ken
kawasaki-shi
nakahara-ku
Én már sokszor küldtem csomagot Japánba.
Legelőre azért írd oda a nevet, utána jöhet ez a cím ebben a sorrendben, végül legalulra csupa nagybetűvel angolul az ország. A kapott címen ne variálj semmit.
Onnantól, hogy meglátják a postán, hogy JAPAN, továbbítják oda, a japán postán meg a japán sorrend szerint fogják nézni a címet.
Azért is tűnhet furcsának ez a cím, mert Japánban nincsenek klasszikus értelemben vett utcák, hanem egyre kisebb és kisebb körzetekre bontják a helyet, és a házszámok sem egymás mellett vannak, hanem amilyen sorrendben épültek a házak.
Köszönöm a válaszokat! nagyon sokat segítettetek! Így már megnyugodtam és még a héten fel is adom a pakkom!
köszi még1x (^^)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!