Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Ha a Vaterán pozitívan értékel...

Ha a Vaterán pozitívan értékelt az eladó és semlegesnek értékelem, akkor nem tudja már átírni a pozitív értékelést?

Figyelt kérdés

Becsapott az eladó, valótlan terméket hirdetett. Nagy nehezen visszafizette a pénzt. Mivel 100%-os vagyok a Vaterán nem akartam értékelni, hogy ne rontsa a jó hírnevem lepontozással. Láttam, hogy másoknak negatív értékelést adott akik nem adtak neki pozitívat. És sajnos utólag vettem észre, hogy rengeteg negatív és semleges értékelést kapott.

Nekem azt írta, hogy minden rendben ment és pozitívat adott. Kérdés az, ha semlegest adok és leírom mi történt, akkor nem tudja már a pozitív értékelését rám átírni negatívra?

2019. szept. 16. 23:45
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudja, de mit jelent az, hogy valótlan terméket hirdetett? És nem tudom, hallottál-e már a Biztonságos Vásárlás program-ról, amikor is a Vatera is közbeléphet, ha megírod az ügyfélszolgálatnak a problémádat és felszólítja az eladót a vita rendezésére.

Célszerűbb ilyenkor őket is igénybe venni, mert akkor az értékelésnél sincsenek konfliktusok: pl. ha írtál volna nekik, megírod a problémádat és úgy ad neked az eladó negatívot, jogtalanul, akkor akár törlik is az értékelést (csak jogtalan a negatívot és csak akkor, ha rálátásuk volt az ügyre és bosszúnegatív)

2019. szept. 17. 09:09
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja, és a leadott értékelésbe SENKI nem tud belenyúlni, csak a Vatera. Jól is néznénk ki, ha csak úgy össze-vissza lehetne javítgatni...
2019. szept. 17. 09:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem létező terméket hírdetett (és most is hírdeti tovább, újra feltöltötte...)

Egy műszaki cikket, amit pár éve már nem kapni. Nem nagy érték, bár nekem pont az kellett volna, azt hittem gyári készletről fentmaradt darab. A boltjukban a megbeszélt átvételkor közölték nincs, de bármi mást vihetek helyette. De a boltba csak kínai gagyik voltak. Szóltam nézze meg jobban a megrendelésem. Majd mondta vagy várjak az utcán kb 3 órát vagy máskor jöjjek, mert a Budapest melleti másik üzletükben van. Pár nap múlva bementem újra amikor szóltak megérkezett, de más tipust hoztak. Az eladó csodálkozott, hogy nekem nem mindegy, hogy milyen tipust veszek. Azt mondta fogalma sincs mi van. Csak ez van nekik és amit hírdetnek a Vaterán már hosszú évek óta nincs is nekik. A műszaki tulajdonságokra direkt rákérdeztem és biztosított, hogy megfelelő lesz így elvittem azt. Itthon ki se bontottam, a netbe beírtam a tipust és láttam nem rendelkezik olyan tulajdonsággakal, amit mondtak. Telefonáltam, de csak azt mondták nem tudják mi van és próbáltak rábeszélni fogadjam el. Bementem a termékkel, számlával, hogy vagy adják amit rendeltem vagy vegyék vissza és a pénzt adják vissza. Hosszas telefonálgatás után végül nagy nehezen visszaadták a pénzt. Nem is a pénz a lényeg mert kis tétel volt, hanem, hogy hülyére veszik az embert.

Ismerem a Vatrera "biztonságos vásárlást". Többször jeleztem nekik a problémát, de válaszra se méltattak. Ennyit a Vatera biztonságáról... Nem foglalkozik a Vatrea az ügyfelek leveleivel, legalább is az ennyimével nem. Utólag vettem sajnos észre, hogy az eladó tele van negatív értékeléssel. És csúnya hangnemben ír az őt negatívan értékelőkre kommentet és küld bosszúnegatívokat, de ezeket nem törli a Vatera, pedig sok emberről van szó ennél az eladónál.

2019. szept. 17. 15:57
 4/4 anonim ***** válasza:

Mint írtam, a vatera csak akkor törli a bosszúnegatívot, ha van valamicske rálátása a dolgokra.

Nekem már töröltek, én mindent megtettem, de a vevő nem jött átvenni a terméket, nem is utalt, volt kb 12-16 levél, ezt mind be kellett másolnom (illetve képernyőkép) és csak utána törölték. Csakis a sértett fél kérésére törlik, maguktól nem.

Elég sajnálatos, hogy ilyen esetek vannak - gondolom, erőszakosan el akar adni mindenáron.

Azért 1 alkalom ne szegje kedvedet: nekem is volt már, hogy olyan vevőm volt - ezt nem Rád írom - hogy nála maradhatott a termék (hibátlan volt, csak szerinte későn ért oda, de kiderült, hogy közben vett olcsóbban) vissza akartam utalni a pénzt is, de még mindig mocskolódott, minősíthetetlen hangon írt, semmi nem volt jó neki. Akkor azt mondtam, hogy inkább nem Vaterázom többet soha, de másnap jött egy tündér vevő és így minden átváltozott :-) 11 év alatt én is sok mindent megértem... :-)

2019. szept. 17. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!