Más is utálja ezt az egész kapitalizmust ahol kizárólag a gazdagoknak jár minden jó, nekünk meg örülni kell ha több hónapos spórolással tudunk magunknak venni egy PCt vagy egy motort?
Ugy latom nalad sem az alapveto szuksegletek hianyoznak, hanem a motor meg a PC.
Amiket gondolom ugy gondolod, hogy a nem-kapitalista Eszak-Koreaban meg Kubaban, meg a felig-kapitalista Kinaban alanyi jogon osztanak mindenkinek. Ugye, ez az ami a kis fejedben el?
Ha választani kellene aközött, hogy a kommunizmusban éljek, ahol “mindenki egyenlő”, vagy a kapitalizmusban, ahol számít az egyéni teljesítmény, akkor a kapitalizmust választanám.
Tök őszintén te vagy a legjobb példa arra, hogy miért működik jól a kapitalizmus, és miért nem működhetne a kommunizmus. Képzeld el azt, hogy én, aki értéket teremtek, tanultam, egyre feljebb léptem, kockázatot vállaltam annyit keresnék, mint te az alkoholista Burger forgató. Megállna a fejlődés.
"Ja hát engem csak az zavar, hogy engem a szocializmusban felnőtt korosztály nevelt. Amúgy átkozom az egész rendszert, mert nem véletlenül vagyunk ennyire lemaradva a nyugattól. Nem vagyunk sem ellenfél semmiben, sem partner, sem rivális, sem semmi. Csak egy ország, ami arra jó hogy irányítsák, kihasználják az erősebb országok..."
13-as, akkor szólj az ország vezetőjének, hogy ne Oroszország és Törökország felé kokettáljon, hanem Nyugat felé...
Nem. Igyekszem nem a rendszerre kenni a saját sikertelenségemet. Persze benne van az a faktor is, hogy mennyivel könnyebb annak, aki előnyösebb családi körülmények közé született, de nem lehet kizárólag ezzel takarózni, és minden felelősséget lehárítani.
Üdv
egy nem gazdag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!