Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a barátomnak...

Mit tegyek, ha a barátomnak vannak tartozásai?

Figyelt kérdés

Nem tudtam,milyen kategóriába írjam, ezért tettem ide.

18 éves vagyok,a barátom 20. Tőlem is kért kölcsön már többször is,nagy részét vissza adta,van amit még nem. Tegnap megtudtam,hogy másnak is tartozik. Nekik nem adta vissza, nem tudom,vissza fogja-e... olyan frusztráló ez,és kényelmetlenül érzem magam így a barátnőjeként, mert ismerem azokat,akiknek tartozik. Mit tehetnék? Maradjak meg mellette és segítsem,nem feltétlenül pénzzel, de lelkileg,vagy engedjem el a saját megnyugtatásom érdekében?

2019. szept. 8. 07:09
1 2
 11/11 TappancsMancs ***** válasza:
75%

Talán megpróbálhatod azt megértetni vele, hogy az egyik tartozásból a másikba menni, annak semmi értelme, mert vagy van annyi kerete amiből megél, vagy pont ezért nincs értelme kölcsön kérni.

Nézzen jobb munkát és inkább gondolkodjon abban, az oldja meg a dolgot. Kérdés miben jó és mi érdekelné, és lehet ingyenes képzéseket is akár elvégezni.

Annak semmi értelme, hogy az egyik kölcsönt egy másik kölcsönnel adja vissza. Tanuljon meg spórolni, akár megvonni magától dolgokat, addig amíg szerez jobb munkát.

Le merném fogadni, hogy van ott egy rakás nélkülözhető költekezés, amire nem is kellene kiadnia pénzt. Amíg nincs jobb munkája ez nem is fog megoldódni, tehát csak úgy sosem lesz több pénze. Kizárólag új munkában tud gondolkodni és addig spórolásban.

2019. szept. 8. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!