Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a barátomnak...

Mit tegyek, ha a barátomnak vannak tartozásai?

Figyelt kérdés

Nem tudtam,milyen kategóriába írjam, ezért tettem ide.

18 éves vagyok,a barátom 20. Tőlem is kért kölcsön már többször is,nagy részét vissza adta,van amit még nem. Tegnap megtudtam,hogy másnak is tartozik. Nekik nem adta vissza, nem tudom,vissza fogja-e... olyan frusztráló ez,és kényelmetlenül érzem magam így a barátnőjeként, mert ismerem azokat,akiknek tartozik. Mit tehetnék? Maradjak meg mellette és segítsem,nem feltétlenül pénzzel, de lelkileg,vagy engedjem el a saját megnyugtatásom érdekében?

2019. szept. 8. 07:09
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Csak hát szakítani meg olyan nehéz lenne,fontos nekem,mit mondjak,hogy szakítok mert tartozik másnak pénzzel?
2019. szept. 8. 07:12
 2/11 anonim ***** válasza:
78%

Örökké ilyen lesz lejmolni fog akitől tud.

Vannak ilyen emberek , ne foglalkozz vele fiatal vagy szórakozni jó. Gazdaságilag jó eséllyel egy ilyen kolcsonmano örökké csőd lesz.

2019. szept. 8. 07:12
 3/11 A kérdező kommentje:
Jelenleg rossz anyagi helyzetben van a családja miatt. Tehát éppen, hogy megtud élni. Ezért kér kölcsön. Csak nem látom a végét ennek...
2019. szept. 8. 07:19
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Nem is lesz vége, ne adj neki
2019. szept. 8. 07:27
 5/11 anonim ***** válasza:
83%

Legalább te ne akard megmagyarázni.

Simán általános iskola alsó tagozatos matek ha kölcsön ker amit vissza kell fizetni soha nem lesz neki több.

Sajnos ezt O se tudja, nem érti, nem megoldja, fel se fogja mi történik körülötte, O ennyire képes. 20 évesen fejlődhet meg de sok esélyt ne adj ennek a remenynek

2019. szept. 8. 07:28
 6/11 anonim ***** válasza:
82%
Szakíts.
2019. szept. 8. 07:56
 7/11 anonim ***** válasza:
89%

Most őszintén te milyen jövőt jósolsz a kapcsolatotoknak? Engem is rohadtul zavarna, mert egyrészt nem jó előjel, másrészt nekem kéne eltartani a srácot, ha elvi ne egy moziba vagy vacsorázni, mert tudom, hogy másoktól kért kölcsön. Komolyan a banki hitel nem zavarna, de hogy a barátainak, ismerőseinek tartozik az nem lenne jó. Nekem egy kapcsolatban fontos az anyagi biztonság is, nem azt mondom, hogy tartsanak el, de én se szeretnék eltartani másokat.

Nem tudom mit csinál, de keressen valami olyan munkát amivel többet tud keresni, mert állandóan mindenkinek csak tartozni fog.

2019. szept. 8. 08:40
 8/11 anonim ***** válasza:
89%

Ha most pár évig szórakozásból vele vagy az nem akkora gond amíg nincsenek közös pénzügyeitek.

De családot semmiképp ne vele tervezz! Örökké úszni fog az adósságban.

És csak olyan pénzt adj neki amit nem bánod ha esetleg sose kapsz vissza.

2019. szept. 8. 08:42
 9/11 anonim ***** válasza:
89%

32 èves vagyok, voltam nagyon rossz anyagi helyzetben, de soha nem hoztam magam ès a barátaimat olyan kellemetlen helyzetbe, hogy tőlük kèrjek. Tudod mi lesz ennek a vège? Sem pènze, sem barátai nem lesznek. Hiszen a kölcsön pènz nem az övè, nem old meg semmit, csak halasztja ès növeli a problèmát.

A szakítás ilyen szempontból tènyleg nehèz, hiszen szerelemben a pènz nem számít. De az emberi jellem igen. Ès a megbízhatatlanság elèggè alapos indok. Lehet szakítani mellèbeszèlèssel, vagy le lehet ülni őszintèn. Nehezebb, de ha már jellemről beszèlünk, akkor illik erősnek lenni.

2019. szept. 8. 08:51
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem tervezek vele családot, igazán fiatal vagyok még, jól vagyunk így ketten, de azt tudom, hogy nem egy életre szól. Nem is akarom.

Köszönöm nektek a válaszokat!

2019. szept. 8. 13:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!