Hogyan tudok az USA-ba magánszemélynek pénzt utalni?
A Facebook Marketplace-en hirdet egy tárgyat egy amerikai hölgy, én ezt szeretném megvenni. Nem tudom, hogyan tudjuk lebonyolítani a fizetést. Hogyan tudok pénzt utalni Amerikába (Kaliforniába)? És ha ő feladja nekem Magyarországra a csomagot, mekkora postaköltségre számíthatok?
Egyáltalán milyen tippeket, ötleteket tudtok adni, hogy leegyszerűsítsük az üzletet? Nem egy nagy összegű dologról van szó, de nagyon nehéz beszerezni és csak az USA-ban találtam elérhetőt. :D A hölgy már leokézta, hogy elküldi Magyarországra is az árut, csak ő sem nagyon tudja, hogyan célszerű ezt lebonyolítani.
A pénzt megoldjátok egy szolgáltatón keresztül (Paypal, Western Union, Moneygram, etc.) vagy pedig kérd el a hölgytől az IBAN-ját (international bank account number) és bármilyen nemzetközi utaláshoz szükséges adatot, és simán el tudod a saját bankodon keresztül utalni neki.
Az hogy mennyi a postaköltség a feladás módjától (milyen gyorsan ér ide, "ajánlottan" jön-e, etc.) és a csomag súlyától függ, ha ezeket megtudod akkor vagy a US Postal Service vagy valami DHL, UPS honlapján meg tudod nézni, hogy kb. mennyi idő és pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!