Postai úton szeretnék pénzt utalni magánszemélynek, van erre mód?
Foglaltam egy szállást nyaralás céljából, de mint a legtöbb helyen, itt is szükséges előleget fizetni.
Utalni soha nem utaltam még, ebben kérném a segítségeteket, hogy egyáltalán lehet-e postán ilyesmit intézni?
Postai úton csak rózsaszín csekkel lehet "utalni", azaz fizetni, ami jó drága, a címzettnek meg, ha nincs otthon, amikor viszi a postás, akkor be kell mennie a postára érte.
Bankszámláról bankszámlára utalást - ha Neked nincs - akkor úgy tudod megoldani, hogy megkérsz szülőt, ismerőst, barátot, akinek van, hogy utalja el az orrod előtt a pénzt - Te meg szépen odaadod neki készpénzben. Ez a megoldás a szállásadónak is sokkal jobb, valószínűleg.
1.
Van bankszámlám és arról szeretnék utalni.
Akkor megoldható?
Nem kell bankba menni ennyiért ugye?
Csak,mert kis községben élek, van egy szem postánk és egy utat megspórolnék, ha lehetséges.
Ha bankszámlád van és nincs netbankod, akkor postáról nem tudsz utalni, csak a bankodból.
Mint első válaszomban írtam, ha Neked nincs netbankod, akkor megkérsz ismerőst, stb. hogy utaljon az orrod előtt (nem csak úgy, hogy jó, majd elutalom) és utána odaadod neki a pénzt vagy elmész a bankba és onnan utalsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!