Paradicsom 300-350 ft, majd hirtelen 800, majd ismét 300- 350 ft. Mi ennek a gazdasági oka?
Figyelt kérdés
Amit ebben az évben csinált a paradicsom ára, azzal a jelenséggel még szinte sosem találkoztam. Szezon közepén hogy lehetett 800 ft a paradicsom és utána mitől lett ismét 300-350 ft? Próbáltam megérteni a jelenséget, beszélgettem egy termelővel, azt mondta, a nagy meleg miatt megrepedtek a paradicsomok, stb. De utána úgy lett megint 350 ft a paradicsom, hogy nem volt közben eső. Kérdésem: mi folyik itt? nem troll kérdés, tényleg szeretném megérteni ezt a jelenséget és megköszönöm , ha valaki tudja az okát.2019. szept. 2. 08:45
11/11 anonim válasza:
Régen 1Ft-nyi értéket kellett hozzátenni a termékhez és egyből magyarrá vált, ha kifizették a logó díjait, akkor pedig kiváló magyar termékké.
Diákmunkásként dolgoztam mikor megemelték az összeget 1,5Ft-ra a cégnek lépnie kellett és egyezkedni a beszállítóval, hogy 20fillérel magasabb áron küldje az új címkéket.
Jelenleg nem tudom mennyinek kell lennie a hozzáadott értéknek, de kétlem, hogy az összegen kívül más változott volna az eljárás során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!