Miért propagálják azt hogy Budapesten mindenki minimum nettó 300at keres, amikor sokan éhbérért dolgoznak, amiből önálló lakhatásra sem fussa?
"Nem ez az igazság, csak a te gondolod annak. Ez tény."
Hogy te mit tartasz igazságnak és mit nem, az a valóság szempontjából irreleváns.
A tévképzeteidet meg ne akard már tényként tálalni, pláne hogy nem te élsz ebben menetrendszerűen.
"Oké, van pár állami csókos jól fizető állás, de azokat most hagyjuk."
1: Messze nem csak az állami szektorban vannak csókosok és kenőpénzesek, a versenyszférában nagyságrendekkel több van, már csak azért is, mert a versenyszféra arányaiban több embert foglalkoztat
2: Csipkebokor vessző
3: Ha csak pár ilyen lenne, nem jutna minden protekciós kivétel nélkül munkahelyhez
"És nem az van, hogy ott a bruttó 800 ezres állás és sorban állnak érte."
Te figyukaaaa, ha van 1 betölthető álláshely, és érkezik rá 20 önéletrajz, azt minek neveznéd, ha nem sorbanállásnak?
Szerintem ezt ne nagyon forszírozzuk...
Gondolom ennek szimplán az az oka, hogy akik jól keresnek (300e és a fölött) azok sűrűbben hangoztatják, mint aki kevesebbet keres.
Egyébként nem tudom, hol hallottál ilyet, hogy ezt propagálná valaki, hogy mindenki ennyit keres, szerintem csak provokálás a kérdés megint csak.
Vannak igen jól kereső emberek, de ugyan úgy gyengén keresők is. Munkát könnyű találni Pesten, de jó munkát már nehezebb.
"A tévképzeteidet meg ne akard már tényként tálalni"
Ez rád is igaz!
"Ez rád is igaz!"
No John...YOU ARE the demonz!!!
A magyar átlagfizetés nettó 250 ezer, a mediánbér, amennyinél az emberek fele többet, másik fele pedig kevesebbet keres, nagyjából 20-25%-kal lehet kevesebb. Kb 180-200 ezer a medián országosan, Pesten kb 20%-kal magasabb, tehát a budapesti dolgozók 50%-a még 240 ezret sem keres, nemhogy 300 ezret...
Amúgy ezek csak becslések, amiket az Európai Bizottság, Fizetések.hu és a Pénzügykutató Zrt készítetett. Mivel sokan dolgoznak feketén, sokan dolgoznak úgy, hogy minimálbérre vannak bejelentve, de amúgy még zsebbe ugyanannyit kapnak, a KSH az 5 fő alatti vállalkozásokat nem vizsgál, illetve mediánbért sem közöl, ezért pontos tényeket nem lehet közölni, csak becsülni lehet.
#16: pedig jobb lenne ha közölne mediánt a KSH, mert így meg jönnek itt a teljesen irreális tippek, hogy a medián csupán 120-150.
Nyilván kevesebb a medián, mint az átlag, de miért nem lehet korrektül közölni, nem értem. Tuti van a medián is nettó 180-200 körül, Pesten több is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!