Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Rendeltem a netről, de nem...

Rendeltem a netről, de nem vettem át a csomagot. Lehetnek következmények?

Figyelt kérdés

Rendeltem egy egyedi ajándékot, viszont nem lett átvéve. (suliban voltam, nem szóltam anyumnak, mert azt hittem futár hozzá és előtte oda szólnak, de postás hozta) A tulajdonossal beszéltem, azt mondta nem gond, kiküldi mégegyszer, kifizeti a postaköltséget. Meg is érkezett a csomag dupla áron, hát nem vettem át mivel nem így volt megbeszélve. Utána a tulaj mondta, hogy következménye lesz stb. Mondtam, hogy akkor küldje ki az előző árban, vártam is a csomagot, de nem küldte majd nem is válaszolt a megkeresésemre. Ez történt fel éve, azóta semmi. Lesz belőle komolyabb dolog vagy már nem valószínű?

Tudom, hogy én rontottam el mikor elsőként nem lett átvéve, de sajnos így alakult.

2019. aug. 13. 18:14
 1/3 anonim ***** válasza:
39%

"de sajnos így alakult."

Nem, nem így alakult, hanem TE NEM VETTED ÁT. Egyedi ajándéknál ráadásul ellállási jog sincs, tehát KÖTELES lettél volna átvenni.

Az első alkalommal, mikor kihozta a postás, akkor is hiába mondod, hogy nem voltál otthon, anyukádnak meg nem szóltál - ugyanis még utána simán bemehettél volna átvenni a postára.

Az eladó nagyon rendes volt, hogy még egyszer kiküldte, és mivel TE NEM VETTED ÁT, Neked kellett volna a dupla postaköltséget állnod.

Tudod, a felnőtt lét (mert gondolom, még nem vagy az) ott kezdődik, hogy felelősséget vállalunk a tetteinkért.

Igen, lehet, következménye: ha egyedi ajándék, nincs elállási jog: fizetési meghagyás majd ha nem fizettek, akkor végrehajtás.

Ha ezt a procedúrát nem kívánja végigjárni, akkor az a legkevesebb, hogy örökre kitilt az oldaláról (akár webáruház, akármi).

2019. aug. 13. 18:23
 2/3 anonim ***** válasza:
76%
Annyira buták az emberek.... :D Bocs kérdező, fél év után szerinted mi lenne? Megjelenik az ukrán maffia vagy mi?
2019. aug. 13. 19:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Lesz, valószínűleg már a felsőbíróságon tárgyalják az ügyet. 10-30 évig tejredő szabadságvesztéssel súlythatnak.
2019. aug. 13. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!