Mi a logika a futárcégnél?
"alig vartam a mai napot pedigg... "
Meg is kaptad volna, csak nem kellett volna belekeverni a dolgokba. Ne a futárcéget okold, hanem magadat.
Amúgy is túlterheltek a futárok. Most elmondom Neked, egyszer megkérdeztem egy futárt: 110 CÍMET kap egy napra - szerinted????
Kérdező, ez egy rendszerüzenet, nem ember írja, hanem gép, automata. A rendszerükbe bekerül, hogy te rendeltél egy csomagot, és úton van a depó felé - itt a rendszer szól neked, hogy HA beérkezik a csomag, másnap kiviszik. Kikerestem neked pontosan az én legutóbbi mailemből:
"Amennyiben a XY csomagszámú küldeménye ma feladásra kerül, úgy 0 utánvét összeg fizetendő. Munkatársunk a csomagot a feladást követő munkanapon 8 és 17 óra között kézbesíti a következő címre:....."
Tehát, AMENNYIBEN a futárhoz (helyi depóhoz) kerül, másnap kihozzák. Hülyén van megfogalmazva, ahogy írtam, én is belefutottam már, hogy elnéztem. De ha nem csak az ebben a mailben szereplő linket nézed, hanem a csomagkövetést is, ott látszik, hogy még úton van a csomag valahol.
Tehát, itt regisztrálják a rendszerbe, neked jön a mail, hogy van egy napod időt/helyet módosítani. Az egy napot a következő munkanapra értik - esetedben, tegnap jött a mail, ma módosíthatsz, holnap kihozzák. De a számítógép buta, ő nem veti össze az adatokat, csak automatikusan kiírja a következő munkanapot, mert valamit ki kell írnia (ha ma nézted volna a módosító linket, helyesen szerepelt volna).
Ennél szebben nem tudom elmagyarázni. :)
Kérdező, miért nem érted meg végre, pedig meg is nézte Neked valaki: 8-17-ig van kézbesítés: ha Te tegnap ESTE írtad meg, azt már munkaidőn kívül volt, NEM DOLGOZTÁK FEL!! Mivel változtattál, a Te csomagod nem került fel reggel a platóra.
Ha nem változtattál volna, akkor igen.
Teljesen mindegy, hogy az csak 300 méter -a módosítottakat külön kezelik, nyilván.
Ismerősöm raktárban dolgozik, előző nap délután állítják össze a csomagokat - reggel 7-kor már jön a futár, gyorsan felpakolja a csomagokat és fél 8-kor már megy. NEM AKKOR TALÁLJÁK KI, KI HOVA MEGY, mert akkor sose indulnának el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!