Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Hiba volt hazajönnöm? Mit...

Hiba volt hazajönnöm? Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
4 évet dolgoztam Németországban fordítóként, néha tolmácsként. Egyéb szakképesítésem nincsen, egy bölcsész diploma és egy kétnyelvű szakfordítói (angol-német) + felsőfokú nyelvvizsga franciából, olaszból és oroszból, középfokú spanyolból. Már nagyon vágytam haza, így otthagytam a munkahelyen és hazajöttem, anélkül, hogy itt előre munkát találtam volna. Ez lehet, hogy nagy hiba volt, mert majdnem egy éve nem találok itthon munkát, a legtöbb helyen elküldenek, hogy túlképzett vagyok, egyéb helyekre nem megfelelő a diploma, fordítási munkát csak ismerős révén tudnék szerezni, de az nincsen ebben a szférában. Menjek vissza Németországba vagy mit csináljak, pedig nagyon szeretnék itthon maradni.
2010. júl. 12. 11:09
 1/4 anonim ***** válasza:
Németországban hogyan kerestél? Én is ilyen irányban szeretnék továbbmenni!
2010. júl. 12. 12:44
 2/4 A kérdező kommentje:
4500 eurót havonta, de már kicsit elegem is volt belőle, persze itthon nem vágytam ilyen fizetésre (kb. lehetetlen is), de azt hittem legalább találok munkát. kicsit elkeseredtem, ebből lett ez a hülye kérdés. :)
2010. júl. 12. 16:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát tagadd le ezt a sok izét. Nézed a hirdetéseket, mondjuk angolul tudót keresnek, akkor beírod az angol szakfordítóidat, a többit meg nem. Ha azt írják, hogy német előny, akkor még azt is beírod. Mindig csak annyit írjál be, amennyit elvárnak, hogy ne legyél túlképzett nekik. A munkatapasztalat közül is vedd ki az olyan utalásokat, ami arra enged következtetni, hogy máshoz is értesz.
2010. júl. 12. 20:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Bevallom, kicsit irigyellek ez a sok nyelv miatt :) Én angolul és németül beszélek (illetve csak szeretnék jól tudni), 2 szakmai középfokom van belőlük... Mind1

Itthon biztos nem fogod megkeresni azt a fizut, amit kint szó nélkül megkaptál. És itthon többet is gürizhetsz a töredékéért.

A helyedben visszamennék, de nem abba a városba, ahol korábban dolgoztál, hanem váltanék. Vagy nem feltétlen Németországba mennék, ha ennyi nyelvet beszélsz, nyitott a világ előtted. Bárhova mehetsz, ahová csak akarsz :)

Hogyan tanultál meg ennyi nyelvet felsőfokon? :)

2010. aug. 27. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!