Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A posta miért nem viszi ki az...

A posta miért nem viszi ki az ajánlott levelet a címzettnek 1 hónapon belül?

Figyelt kérdés
4 hete adtam fel egy ajánlott levelet és nem kapta meg a címzett azóta sem. Mit csinál a posta? Tavaly sem küldtek ki egy levelet, amit feladtam. Ennyire megbízhatatlanok, akkor hol adjam fel a levelet, ami ki is viszi?

2019. júl. 31. 08:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyértelmü, hogy honnan küldted a levelet.

Másrészt sok esetben csak értítöt hagynak ott, mert a címzett nem elérhetö.

2019. júl. 31. 09:37
 2/14 anonim ***** válasza:
90%

És mire vártok? Ha ajánlott, akkor a száma alapján utána lehet nézni, hogy épp hol van. Nem kell 4 hétig várni. 1 hét után már lehet keresni. És akkor kiderül, hogy hol a hiba.

Az is lehet, hogy megkapta a címzett, csak letagadja előtted.

Ha fontos, akkor érdemes tértivevénnyel is feladni. Akkor tudni fogod, hogy átvették-e.

2019. júl. 31. 09:42
 3/14 A kérdező kommentje:
Nagyon régi barát, tuti nem tagadná le és neki fontosabb, mint nekem, hogy megkapja. Kis gyerekekes, úgyhogy otthon van, napi szinten nézi a postát. A másik meg elvárná az ember ha már 470 ft-ot elkérnek, hogy az eljusson az illetőhöz és teljesen mindegy honnan hova megy egy levél azért van a postai szolgálat, hogy leveleket átadjon, eddig legalább is úgy tudtam. Régebben nem volt ilyen probléma, hogy nem jut el egy képeslap vagy egy levél a címzetthez. Ha lenne más alternatíva szívesebben bíznám más szolgáltatóra a levél kiküldést, de nincsen. A másik, meg én sűrűn dolgozom, mire postára mehetnék ezzel, addigra bezár, ezért ment el 4 hét. Amikor feladtam, szabadságon voltam, akkor tudtam az ügyeimet is elintézni, én kérek elnézést. Ha tudtok jobb levél, vagy csomag küldő szolgálatot írjátok le mi az, mert én a postán ezek után semmit nem fogok feladni, megbízhatatlanok és minimum 1 órát váratnak.
2019. júl. 31. 10:09
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nos, a ragszám alapján 2 hét után lehet kerestetni - ha megvan még a feladóvény. Ekkor felvesznek jegyzőkönyvet és ha a posta hibájából tűnt el, egyértelműen, akkor kártérítést fizetnek.

nem vagyok benne biztos, de úgy rémlik, mintha már az ajánlott küldeményt is meg lehetne nézni a posta oldalán (csomagnál van nyomkövetés, azt tudom)

Azt írod , tavaly sem küldtek ki egy levelet...

Nos, én Vaterán adok el, kb. 1500 levelet, csomagot adtam fel eddig és csak 1, azaz egy tűnt el idáig. Szóval lehet, hogy a TI postátokon van a probléma, nem a szállítással.

Más: azt azért tudnod kell, hogy a posta ugyanúgy, mint az egészségügy, az oktatás, a MÁV - gyakorlatilag egy csomó ágazat az összeomlás szélén áll. Nincs elég ember, mert alacsonyak a fizetések és nagyon rosszak a körülmények.

2019. júl. 31. 11:32
 5/14 anonim ***** válasza:
79%
De ezek szerint még mindig nem néztetek utána. A ragszám alapján Te is, és a címzett is kerestetheti. Legalább kiderül(ne), hogy hol akadt el.
2019. júl. 31. 11:40
 6/14 A kérdező kommentje:
Ez oké, tudom hogy sza.rban van minden állami hely, de akkor be kell záratni, mert így mi értelme ha nem képesek a feladatukat ellátni. Minek kérnek el ennyi pénzt akkor? Ha ezt tudom, akkor nem feladom a postán, hanem személyesen találkoztunk volna és úgy adom át és az tutibb, akkor majd mi utazunk 1 vagy másfél órát, jobban megérte volna. Nem is a feladási pénzt sajnálom, hanem, azt, hogy amit küldeni szerettem volna neki, azt nem kapta meg :( És akkor ezek szerint el is úszik, roh.adt jó. Soha többet Magyar Posta. Majd keresek más megoldást erre a dologra. Azért köszönöm a hozzászólásokat. A kárt meg nem tudnák szerintem kifizetni.
2019. júl. 31. 11:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Leírtam miért nem voltam eddig postán, szombaton talán be tudok menni.
2019. júl. 31. 11:49
 8/14 anonim ***** válasza:
79%

Nézz már utána! Lehet, hogy ott ül valahol, valamelyik postán. Nem biztos, hogy elveszett. Minek hagynád veszni, anélkül, hogy megpróbálnád megkerestetni? Ez nagyon nem életszerű.

Vagy ez csak a posta szidására született kamu és igazából nem is történt semmi?

2019. júl. 31. 11:50
 9/14 anonim ***** válasza:
72%
Szám alapján a címzett is keresheti, pl elküldöm a könyvelt küldeményes papír fotóját neki. Lehet te nem érsz rá kerestetni , de ő igen.
2019. júl. 31. 11:55
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Be sem kell menned a postára, a ragszám alapján online keresheted: [link]
2019. júl. 31. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!