Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Mikor fog kipukkadni a CSOKos...

Mikor fog kipukkadni a CSOKos ingatlan lufi?

Figyelt kérdés

Szóval mikor kezdenek majd esni a CSOK által felfújt ingatlan árak?

Meglátásom szerint ez is egy olyan hitelhelyzet mint a deviza, boldog-boldogtalan megkapja. Az emberek aláírják a gyerekvállalást, majd később rájönnek hogy nem akarnak gyereket/eggyütt lenni tovább. Akkor viszont el kezdenek majd esni az ingatlan árak mivel valamiből fedezni kell majd a törlesztést.

Mikor fog ez bekövetkezni? Vagy ha véleményed szerint rosszul látom a szituációt és ez nem egy letséges dolog, miért gondolod így? Mi fog történni ha nem ez?

2019. júl. 26. 18:14
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
80%

"3 gyerek amúgy sem lehet megelőlegezett, max 2."

Ebben tévedsz. Régen így volt de amikor bejott a 10 milliós csok akkor változott és nulla meglevő gyerekre vallalhatsz 3-at!

2019. júl. 27. 12:57
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Olyan esésre ne számíts, mint a devizahitelnél volt. Most sokkal kisebb az érintettek köre, és sokkal kedvezőbbek a hitelek, nem fognak elszállni annyira a törlesztők, sokan ráadásul fix kamatozással vettek fel hitelt. Szerintem kizárólag egy újabb világgazdasági válság esetén fognak csökkenni az árak, de az mindannyiunknak nagyon fog fájni. A közgáz egyik alaptétele szerint pedig az árak lefelé mindig rugalmatlanabbak, mint felfelé.
2019. júl. 27. 13:35
 13/21 anonim ***** válasza:
9%

Mi ez, hogy kényszer gyerek vállalás meg úgyis válni fognak?! Ez a csok, babavaro és egyéb család támogatás csak segítség annak aki amúgy is szeretne gyereket. De mondjuk önerőből csak 2-t tudna vállalni viszont szeretne 3-at. Így megteheti, az állam segít ebben is.

De ha csupán a pénzt nézed akkor még mindig az a legolcsobb ha egyet sem vállalsz. :)

2019. júl. 27. 14:04
 14/21 anonim ***** válasza:
12%

"Ez a csok, babavaro és egyéb család támogatás csak segítség annak aki amúgy is szeretne gyereket. "

Sajnos ezt rosszul látod.

Szép lenne, ha így lenne, de nem így van.

Rengetegen mennek úgy bele, hogy még nem akartak, mert nem voltak rá felkészülve, vagy nem akartak 3-at.

A pénz miatt mégis úgy döntöttek, hogy akkor belevágnak.

Nem akartak ennyien 3 gyereket, mert azokat nevelni is kell, eltartani, 3 gyerek mellett egy perc nyugta nem lesz anyukának, és ezzel elég sokan tisztában is vannak.

De a pénz meg jól jön, na jól van akkor, jöjjön az újabb gyerek, majd megoldjuk!

Biztos lesz, aki megoldja, de tegyük a szívünkre a kezünket: nagyon-nagyon sokan lesznek, akiknek bele fog törni a bicskája.

Főleg ha nincs nagyszülő, aki segítsen.

Akárhogy ágállnak ellene egyesek, várjátok ki a végét, itt pár éven belül muszáj lesz állami segítséget adni nekik.

Többet vállalnak nagyon sokan, mint amit elbírnak.

2019. júl. 27. 15:03
 15/21 anonim ***** válasza:
13%

"Rengetegen mennek úgy bele, hogy még nem akartak, mert nem voltak rá felkészülve, vagy nem akartak 3-at."

Nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvasol...

2019. júl. 27. 16:41
 16/21 A kérdező kommentje:

Őszintén bevallom eléggé tájékozatlan voltam a CSOKos támogatás feltételeit és futamidejét illetően. A kérdést jelenleg külföldön lakó ismerősömmel való beszélgetés után tettem fel.

Ő jelenleg úgy gondolkozik hogy úgy akar hazajönni hogy nagyobb hitel nélkül tudjon költözni saját ingatlanba. A szülei eléggé megszívták a deviza hitellel és ezért inkább távol maradna a hitelek minden formájától.

Jelenleg feleségével (friss házasok) él kint angliában és a 2-2,5 év alatt amit eddig ott voltak 6-7 millió környékén fére tudtak rakni (hozzátenném, minimálbér környéki munkákból) de ez nem elég a mai magyarországi ingatlan piacon ahol 15m-nál kezdődik egy nagyob panel, és ha új építésűt akar akkor 30m...

Szóval most utána olvastam és hónap elejétől változtak a feltételek, elég sok ember még a régi feltüteleket ismeri, szóval összefoglalom amit relevánsnak tartok:

-jelenleg ha nincs gyermeked akkor is felveheted a CSOK-ot ha aláírod hogy a következő 4/8/10 évben 1/2/3 gyereket vállalsz

-felvehetsz 10M vissza nem térítendő kölcsönt amit egyes bankoknál önerőnek számíthatnak a 15M CSOK igénybevételénél és ne feledkezzünk el a 10M kedvező kamatozású babaváró hitelt sem (3 gyerekre vonatkozó adatok)

-a gyermekek 25 éves korukig beleszámíthatnak a CSOKba

Tehát aki még nem vette igénybe és van 3 gyereke az hirtelen felvehet 25M forintot, akinek nincs, az is felveheti ha aláírja hogy a következő 10 évben lesz 3.

[link] itt olvastam utána ha valakit érdekel, ha valamit félreértelmeztem javítsatok ki.

2019. júl. 27. 17:27
 17/21 anonim ***** válasza:
78%

A CSOK-ban van potenciál pl. 2 000 000Ft-ot adtak régebben, ha 2-öt bevállaltál és mivel nem jött össze (vetélés, halvaszülés, 4 sikertelen lombik, 11 műtét a szövődmények kezelésére) 3 200 000-at kértek vissza és sok havi kérvényírogatás után a büntetőkamatokat nem nyomták pluszban rá.

Sokan lesznek, akiknek nem fog összejönni a három, de ne legyen igazam!

2019. júl. 27. 18:48
 18/21 anonim ***** válasza:
66%

"Sokan lesznek, akiknek nem fog összejönni a három, de ne legyen igazam!"

Mert? Nem hiszem, hogy több meddő lenne a csokosok között mint amúgy.

Mondjuk nullára 3-at vállalni tényleg merész.

Nekünk most már kettő van, így alá mernék írni 3-ra csak nincs rá szükség, most már van hol lakni. De amikor pár éve egy se volt akkor nem mertünk(pedig akkor is 3-at terveztünk), de mi nem vagyunk elég bátrak biztos. :)

De amúgy mindenkinek a magánügye. Sose értem minek ez a nagy kollektív aggódás úgy általában a csokosok miatt.

2019. júl. 27. 22:30
 19/21 anonim ***** válasza:
70%

Nem miattuk, hanem mert TE meg ÉN fogjuk megfizetni, akik nem vettük fel.

HAjrá, pontozzatok le.

A devizásokat kin verték le?

Miből kapják a segélyt?

A bevállalt 3 gyerek mind ingyen étkezést, ingyen mindent fog kapni, megemelt családi pótlék, adómentesség, stb, szerinted ezt kiknek az adóforintjaiból adja az állam?

Mi fizetjük másnak a kölykeit, akkor is, ha nem látod be.

2019. júl. 28. 11:55
 20/21 anonim ***** válasza:
28%
19: Tény, hogy te fizeted jelenleg más kölykeit (bár aki dolgozik ő maga is adózik, tehát igazából a saját adóját kapja vissza). De a te nyugdíjadat ki fogja fizetni, okos? Persze, tudom nem lesz nyugdíj nem lesz nyugdíj, s2arjunk a jövőbe, dögöljön meg mindenki.
2019. júl. 28. 12:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!