Mikor fog kipukkadni a CSOKos ingatlan lufi?
Szóval mikor kezdenek majd esni a CSOK által felfújt ingatlan árak?
Meglátásom szerint ez is egy olyan hitelhelyzet mint a deviza, boldog-boldogtalan megkapja. Az emberek aláírják a gyerekvállalást, majd később rájönnek hogy nem akarnak gyereket/eggyütt lenni tovább. Akkor viszont el kezdenek majd esni az ingatlan árak mivel valamiből fedezni kell majd a törlesztést.
Mikor fog ez bekövetkezni? Vagy ha véleményed szerint rosszul látom a szituációt és ez nem egy letséges dolog, miért gondolod így? Mi fog történni ha nem ez?
"3 gyerek amúgy sem lehet megelőlegezett, max 2."
Ebben tévedsz. Régen így volt de amikor bejott a 10 milliós csok akkor változott és nulla meglevő gyerekre vallalhatsz 3-at!
Mi ez, hogy kényszer gyerek vállalás meg úgyis válni fognak?! Ez a csok, babavaro és egyéb család támogatás csak segítség annak aki amúgy is szeretne gyereket. De mondjuk önerőből csak 2-t tudna vállalni viszont szeretne 3-at. Így megteheti, az állam segít ebben is.
De ha csupán a pénzt nézed akkor még mindig az a legolcsobb ha egyet sem vállalsz. :)
"Ez a csok, babavaro és egyéb család támogatás csak segítség annak aki amúgy is szeretne gyereket. "
Sajnos ezt rosszul látod.
Szép lenne, ha így lenne, de nem így van.
Rengetegen mennek úgy bele, hogy még nem akartak, mert nem voltak rá felkészülve, vagy nem akartak 3-at.
A pénz miatt mégis úgy döntöttek, hogy akkor belevágnak.
Nem akartak ennyien 3 gyereket, mert azokat nevelni is kell, eltartani, 3 gyerek mellett egy perc nyugta nem lesz anyukának, és ezzel elég sokan tisztában is vannak.
De a pénz meg jól jön, na jól van akkor, jöjjön az újabb gyerek, majd megoldjuk!
Biztos lesz, aki megoldja, de tegyük a szívünkre a kezünket: nagyon-nagyon sokan lesznek, akiknek bele fog törni a bicskája.
Főleg ha nincs nagyszülő, aki segítsen.
Akárhogy ágállnak ellene egyesek, várjátok ki a végét, itt pár éven belül muszáj lesz állami segítséget adni nekik.
Többet vállalnak nagyon sokan, mint amit elbírnak.
"Rengetegen mennek úgy bele, hogy még nem akartak, mert nem voltak rá felkészülve, vagy nem akartak 3-at."
Nem kell mindent elhinni, amit az interneten olvasol...
Őszintén bevallom eléggé tájékozatlan voltam a CSOKos támogatás feltételeit és futamidejét illetően. A kérdést jelenleg külföldön lakó ismerősömmel való beszélgetés után tettem fel.
Ő jelenleg úgy gondolkozik hogy úgy akar hazajönni hogy nagyobb hitel nélkül tudjon költözni saját ingatlanba. A szülei eléggé megszívták a deviza hitellel és ezért inkább távol maradna a hitelek minden formájától.
Jelenleg feleségével (friss házasok) él kint angliában és a 2-2,5 év alatt amit eddig ott voltak 6-7 millió környékén fére tudtak rakni (hozzátenném, minimálbér környéki munkákból) de ez nem elég a mai magyarországi ingatlan piacon ahol 15m-nál kezdődik egy nagyob panel, és ha új építésűt akar akkor 30m...
Szóval most utána olvastam és hónap elejétől változtak a feltételek, elég sok ember még a régi feltüteleket ismeri, szóval összefoglalom amit relevánsnak tartok:
-jelenleg ha nincs gyermeked akkor is felveheted a CSOK-ot ha aláírod hogy a következő 4/8/10 évben 1/2/3 gyereket vállalsz
-felvehetsz 10M vissza nem térítendő kölcsönt amit egyes bankoknál önerőnek számíthatnak a 15M CSOK igénybevételénél és ne feledkezzünk el a 10M kedvező kamatozású babaváró hitelt sem (3 gyerekre vonatkozó adatok)
-a gyermekek 25 éves korukig beleszámíthatnak a CSOKba
Tehát aki még nem vette igénybe és van 3 gyereke az hirtelen felvehet 25M forintot, akinek nincs, az is felveheti ha aláírja hogy a következő 10 évben lesz 3.
[link] itt olvastam utána ha valakit érdekel, ha valamit félreértelmeztem javítsatok ki.
A CSOK-ban van potenciál pl. 2 000 000Ft-ot adtak régebben, ha 2-öt bevállaltál és mivel nem jött össze (vetélés, halvaszülés, 4 sikertelen lombik, 11 műtét a szövődmények kezelésére) 3 200 000-at kértek vissza és sok havi kérvényírogatás után a büntetőkamatokat nem nyomták pluszban rá.
Sokan lesznek, akiknek nem fog összejönni a három, de ne legyen igazam!
"Sokan lesznek, akiknek nem fog összejönni a három, de ne legyen igazam!"
Mert? Nem hiszem, hogy több meddő lenne a csokosok között mint amúgy.
Mondjuk nullára 3-at vállalni tényleg merész.
Nekünk most már kettő van, így alá mernék írni 3-ra csak nincs rá szükség, most már van hol lakni. De amikor pár éve egy se volt akkor nem mertünk(pedig akkor is 3-at terveztünk), de mi nem vagyunk elég bátrak biztos. :)
De amúgy mindenkinek a magánügye. Sose értem minek ez a nagy kollektív aggódás úgy általában a csokosok miatt.
Nem miattuk, hanem mert TE meg ÉN fogjuk megfizetni, akik nem vettük fel.
HAjrá, pontozzatok le.
A devizásokat kin verték le?
Miből kapják a segélyt?
A bevállalt 3 gyerek mind ingyen étkezést, ingyen mindent fog kapni, megemelt családi pótlék, adómentesség, stb, szerinted ezt kiknek az adóforintjaiból adja az állam?
Mi fizetjük másnak a kölykeit, akkor is, ha nem látod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!