Lakásbiztosítás felmondásához kaptam egy Zálogkötelezetti nyilatkozatot. A kitöltése nem egyértelmű, sgítenétek?
A megvásárolt lakásra felvettem 6M forint hitelt, ebből még kb 4M a tartozásom. A banknál, ahol a hitelem van, lakásbiztosítást is kellett kötni, de szeretném felmondani, mert a háznak van saját biztosítása.
Nem egyértelmű, hogy ezen az adatlapon nekem mit kell kitöltenem:
Kockázatviselési cím: ez ugye a lakásom címe?
Biztosítási ajánlat/szerződés azonosítója? Kockázatviselés kezdete? Épületbiztosítás biztosítási összege - Ezek a kérdések most arra a biztosításra vonatkoznak, amit fel akarok mondani? Vagy a ház saját biztosítására?
Zálogjogosult neve, székhelye? Az, ha jól sejtem az ház lakásbiztosítója és ők töltik ki.
A hitelszerződésem adatainál a hitel összege az az, amit eredetileg fölvettem? Mert abból már elég sokat törlesztettem. Vagy a hátralékot kell beleírni?
Nem tudod felmondani.
Két különféle biztosítási formáról van szó, az egyik a lakásbiztosítás (elaztatod a szomszédot, kitörik az ablak) a másik pedig egy hifelfedezeti biztosítás (keresőképtelen leszel, meghalsz, akkor a visszamaradt hitel fedezve van).
Amúgy két lakashitele nem is lehet az embernek, tehát azt nem csinálhatod, hogy két biztosítást kötsz és mondjuk leég a házad, akkor duplán kapod meg az értékét és veszel két házat. Egyedül az életbiztosítást lehet halmozni, mert az emberi életnek nincsen érték határa.
Pedig ezt küldte a hölgy, aki a ház saját biztosítását intézi.
A k&h-nál pedig fel lehet mondani a biztosítást 30 nappal a lejárat elött, csak igazolnom kell, hogy mekkora összeg vonatkozik a lakásomra a ház biztosításábol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!