Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » 31 évesen még nincs magán...

31 évesen még nincs magán nyugdíj pénztáram--melyiket ajánljátok? 31/L

Figyelt kérdés
2010. jún. 4. 10:30
 1/8 anonim ***** válasza:

Már nem is lesz, mert 30 éves korig lehet belépni vagy ha az első munkahelyedre lépsz be.

Esetleg önkéntes nyugdíjpénzárba léphetsz be.

2010. jún. 4. 10:40
 2/8 anonim ***** válasza:
eddig nem dolgoztál???? :-o
2010. jún. 4. 10:46
 3/8 A kérdező kommentje:
de dolgoztam, de eddig soha nem mondták hogy bekell lépnem, most mondták az új munkahelyemen
2010. jún. 4. 10:47
 4/8 anonim ***** válasza:
elég szomorú, mert az első munkahelyen kötelező lett volna beléptessenek valahová
2010. jún. 4. 10:49
 5/8 A kérdező kommentje:
most akkor mit csináljak?
2010. jún. 4. 11:04
 6/8 anonim ***** válasza:
50%

először is nézd át a papírjaidat, lehet be vagy lépve valahová, csak megfeledkeztél róla

második körben a mostani munkahelyeden a bérügyintézővel beszéld meg a teendőket, neki naprakésznek kell lenni a vonatkozó jogszabályokból

2010. jún. 4. 11:13
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem kell azért kétségbe esned. Legfeljebb az állam nyugdíjalapba vagy most.Én 35 éves vagyok és nekem sincs magánnyugdíjpénztáram.

Elmondom, akárhova fizeted be, nekünk már nem lesz, ki megtermelje a nyugdíjat. Vagy majd 70 év lesz a korhatár. Akár magán, akár állami, én úgy vagyok vele, hogy lényegtelen mit kapok. Ha dolgozni kell, akkor dolgozok, csak meg tudjak belőle élni.

Mondom,

Utsónak: ha valahova be lenne lépve, akkor minden évben küldenének elszámolást

2010. jún. 4. 11:26
 8/8 anonim ***** válasza:
nem feltétlen, ha pl. költözött közben, mehet rossz címre, vagy ha nincs rá befizetés egyesek tojnak rá, hogy küldjenek...idén én se kaptam, csak miután rákérdeztem ;)
2010. jún. 4. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!