Az auto biztositoknál, hogy hogy növekedik a fizetendő összeg, ha már 3éve ott vagyok az egyiknél, nemhogy mindig csökkenie kellene?
Csökkenhet is, maradhat is, növekedhet is.
Ha a meghirdetett díj nagyobb mértékben nő, mint amennyivel a bonus-malus eggyel magasabb fokozata miatt a kedvezmény nő, akkor a díj növekszik.
Ez üzletpolitika.
Változtathatnak díjat; csökkenthetik ha szeretnének új ügyfeleket, növelhetik (akár durván is), ha ezt az üzletágat le szeretnék építeni.
Változtathatnak kedvezményeken, hogy bizonyos jellemzőjű ügyfeleket magukhoz csábítsanak, bizonyos jellemzőjüeket elüldözzenek; ezzel egy számukra kedvezőbbnek ítélt ügyfélkört megtartva, szerezve. Ezért van, hogy mikor akár itt a GYK-n is szó esik a KGFB-ről, akkor egyesek ugyanazt a biztosítót felháborítóan drágának tartják, amit mások messze a legkedvezőbb díjúnak.
Például, az én autómra (amihez ugye figyelembe vannak véve az én adottságaim is) a legolcsóbb és legmagasabb díjajánlat között 12,7-szeres a különbség. A legmagasabb ajánlatú biztosító nyilván nagyon nem szeretne engem az ügyfelei közt tudni.
miert nem kerdezed meg?
mi 6 eve vagyunk ugyanannal a biztositonal, minden evben mikor kuldik az ujitast megnezem az osszeget, osszehasonlitom a tavalyival es felhivom oket, hogy miert valtozott az osszeg
meg fogjak mondani
ja, ugyanakkor ev elejen meg szoktam kerdezni mas biztositokat is, es meg az uj ugyfel-kedvezmenyek miatt sem talaltam olcsobbat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!