Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » A biztosítás egyfajta megtakar...

A biztosítás egyfajta megtakarítási forma?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, valamennyire értek a pénzügyekhez, legalábbis ahhoz a részéhez, ami engem érint. A biztosítás szerintem akkor jó, ha tényleg kár/baleset ér, akkor fizet egy elég szép összeget, amúgy csak fizeted, esetleg, ha olyan, akkor van valami miniális kamata.

Egy ismerős néhány éve mellékesben biztosításokal foglalkozik, és a minap győzködni próbált. Mutatott egy kontrukciót, ami szerinte nagyon megéri, mert 8% hozama van (szerintem már itt sem stimmel valami...). 120 ezret kell egy évben befizetni, plusz kell vmi kiegészítő biztosítást kötni, aminek csak 12 ezer az éves dija, nem sok. Rögtön megkérdeztem, miért olyan jó az nekem, hogy 8%-ot kamatozik, ha az egyéb díj kapásból 10%. Valami kitérő választ adott, úgy vettem észre, fogalma sincs róla, miről beszél, de megmutatta, neki, és eyg családtagjának is van ilyen biztosítása, szóval ő tényleg el is hiszi, amit mond.

Ez télyleg így lenne? Én eddig a kis pár miliómat állampapírban tartottam, és örültem a 2+% kamatnak...

2017. máj. 29. 08:47
1 2
 11/11 anonim válasza:
Ez nem tűnik jónak. Magas a biztosítási összeg egy megtakarításhoz képest. Ajánlom a Generali G40 megtakarítást, ott 1% a biztosítási rész, minden más megy megtakarításba, átlagos a kezelési díj és van egy kiskapu a szerződésben amivel kiforgathatod őket a gatyájukból hosszú távon.
2017. jún. 7. 01:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!