Biztosítási csalás kategóriájába tartozik az, mikor valaki öregeket keres fel, akik már jobban halálközelben vannak, és kezesként jegyzi be magát halál esetére?
"Ismerek olyan embert, akinek nagy bevétlei vannak ilyenből. "
Akkor menj és jelentsd fel - ha mered...
Vagy irigykedj tovább...
"Biztosítási csalás kategóriájába tartozik?"
Miért nem lehetett erre válaszolni csak egyszer?
Fel akarom jelenteni?
Irigylem?
Melyiket írtam le a kérdésemben? Ki irigyel ilyet? És mi az, hoyg ha merem? Hogy jön ez ide?
Egy egyszerű választ vártam, hoyg abba tartozik-e ,vagy sem. Miért nem lehet erre válaszolni? Miért kell bármi másra, soha fel nem tett kérdésre, mint arra, ami ott van a lap TETEJÉN?
Ha valaki KEZES lesz, az nem biztosítási csalás, hanem hülyeség.
A kezes ugyanis az, aki kell, hogy fizesse azt a tartozást, amit nem is ö vett fel, hanem akinek a kezese lett.
HA valaki egy biztosítás KEDVEZMÉNYEZETTJE, az LEHET biztosítási csalás.
De az elég kizárt, hogy EGY ember TÖBB/SOK idössel kötetthessen olyan életbiztosítást, aminek ö a kedvezményezettje, mert a második-harmadik eset után utánanéznek, hogy honnan is jön a nevére ennyi bizotsítási összeg.
"Miért nem lehet erre válaszolni? Miért kell bármi másra, soha fel nem tett kérdésre, mint arra, ami ott van a lap TETEJÉN?"
Mert nem tettél fel ÉRTELMES, megválaszolható kérdést!
A kérdező nyilvánvalóan vagy fogyatékos vagy egy troll.
Bárhogy is legyen, kár belé a szó...
Nem biztosítási csalás.
Minden résztvevőnek megvan a joga és kötelezettsége.
Ha Te leszel a szerződő, neked kötelezettséged a díjat fizetned. Én (mint öreg biztosított), csak egy alany vagyok, aki ha meghal, akkor így járt, maximum a kedvezményezett részt akkor írom alá, ha havonta fizetsz nekem x ezer forintot. Ez nélkül meg a kedvezményezett csak a biztosított örököse lehet.
Simán lehet jó üzlet, ha a biztosító elszámolta magát, vagy a kárstatisztika jobban alakul.
Ugyan nem erre találták fel az egészet és talán etikátlannak tűnik, de törvényileg nincs baj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!