Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Nyugdíjelőtakarékosság: 34...

Nyugdíjelőtakarékosság: 34 évesen havonta mennyit kellene befizetnem nyugdíjra? Eddig nem fizettem. A célom, hogy a mai értéken 100 ezer Forint körüli nyugdíjam legyen. Melyik nyugdíj előtakarékosságot válasszam és miért?

Figyelt kérdés

2017. jan. 25. 12:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Hallgass a 10-esre,mindenben egyet értek vele.Nagyon jól gondolkodsz és azokkal az adatokkal amiket megadtál pedig egészen pontosan ki lehet számolni hogy mennyit kellene félre tenned.Illetve abból mennyit tudsz most szánni erre a célra.Én függő tanácsadó vagyok,de neten soha nem reklámozom magam,csak azért szóltam hozzá hogy igazat adjak az utolsó hozzászólónak,valószínű ő is szakember.Mindenképp a hozzád legközelebb eső városban személyesen keresd fel a nagyobb biztosítókat,készséggel segíteni fognak,illetve javaslom még a Mabisz honlapját nézd meg az egyes biztosítók TKM értékeit.Minnél alacsonyabb a TKM,annál több pénzed marad a lejáratkor.1%-os TKM különbségnél már milliókban mérhető ennek az aránya.Remélem hozzájárultam ahhoz hogy jól dönts.

[link]

Ha rákattintasz már nézheted is hogy melyik a legjobb TKM-mel rendelkező biztosítás nyugdíjcélra.

2017. febr. 9. 13:06
 12/18 anonim ***** válasza:
Előző hozzászóló vagyok.Még annyi segítség,hogy ha rákkatintasz a linkre akkor a 8. oldaltól érdekes a te számodra.
2017. febr. 9. 13:11
 13/18 anonim ***** válasza:
:) És ott is csak a folyamatos díjfizetésű termékeket nézd.
2017. febr. 9. 13:12
 14/18 anonim válasza:
Kétszer 3 szempontot érdemes nézni egyszerre. Ez nem könnyű, viszont még mindig egyszerűbb, mint a piac összes termékek egyenként végignyálazni laikusként. Az első három, hogy biztonság/hozam/hozzáférhetőség jellemzőkből melyik kettőt szeretnéd kihasználni. A második 3: pénzügyi cég mérete, tkm mutató az ajánlott szerződésben, feltételezhető hozam. Ez utóbbiak inkább szempontok. Én olyan néznék ami olcsó relatív és emellett jól kezelik a pénzem. Ha ezek alapján szűkítetted a kört, akkor kell átnézni a konkrét favoritok szerződését.
2017. ápr. 26. 16:52
 15/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget. A Bp Banknál vagyok. Nem elégedetten. Átmehetek? Hova érdemes?
2017. máj. 21. 15:50
 16/18 A kérdező kommentje:
Hogy lehet nyugd előtakarékossági pénztárt váltani?
2017. máj. 21. 15:52
 17/18 cydor válasza:

10 és 11 valoban jo tanácsot adott, egyetértek velük.

Én js a szakmában dolgozom, ezert meg valamivel kiegeszitem.

Azt javaslom hogy mivel hosszu tavrol van szo mindenkeppen keszits egy jovőtervet. En minden ügyfelemmel átbeszélem, hogy a nyugdíjon kívül milyen életcéljei vannak még.

Ennek megfelelően lehet összegekről beszélni.

Pl az ékrerek, műkincsek vagy ingatlanvásárlási célok előnyösek, értéktartó, és nyugdíjalap lehet ( persze csak ha nem semmisül meg, erre vagyonbiztosítást érdemes kötni, ha bármi történik, a befektetésünk nem enyészik el, és hasznát is élvezhetjük)

Az egyéb megtakarításokat is 2 részre osztanám, az egyik rész az ami biztosan csak nyugdíj alap lesz, és tutira nem nyúlunk hozzá. Erre kapunk adójóváírást, 20%-a a befizetett összegnek:

Nyugdíjbiztosítás: nagy előnye a többivel szemben, hogy a szerződés megkötésekor ervenyes nyugdijkorhatár eleresekor teljesit, ami most 65 év. Tehat ha biztosan nem akarunk 65 éves korunktól dolgozni, és az adojováírást ki akarjuk használni (max 130e évente) akkor ez prioritás lehet.

Bár a legtöbb biztosítónál a feltételek eltérhetnek, javaslom hogy nem balesetre hanem betegségekre szóló kiegészítést tegyel bele, ez az ilyen hosszú távú termékeknél a legolcsóbb tud lenni. Ez az a befektetes amit nem bojgatunk, csak ( ha a biztosito nem igy tenne magatol is, akkor ahogy kezd kozeledni a nyugdijaskor a reszvenyeket, kockazatos befektetesi alapokat egyre konzervativabbakba tologatjuk át, hogy lejáratkor biztosan megmaradjon a hasznunk, amit a kezdeti nagyobb kockázattal bevállalhatunk bátran.

A NYESZ és ÖNYP jó kiegészítés ehhez, illetve az egeszsegpenztar pedig egy átmeneti hybrid, ugyanis abban is leköthetjük befektetésünket es bár időközben hozzáférhető es szinten van adojovairás, Önnypbe átforgatható.

Évente 260ezer Ft adójóváírást ezen számlák kombinálásával meg tudunk szerezni.

Ez szerintem olyan hozam amit mindenkeppen erdemes kivenni, amíg lehet. (Ki tudja meddig van rá mód hogy ilyen számlát nyissunk?)

Természetesen vannak rovid távú céljaink is, mint nyaralás, autovasarlas, vagy lakasfelujítás, ami az életminőségünket javítja de nem különösebben jelentős a nyugdíjunk szempontjából.

Ezek közül a lakhatással kapcsolatos költségek jelentenek kivételt, hiszen a NOK új lakás vásárlására, vagy az LTP bármely új vagy meglévő vasarlas bővítés, javítás bútorozás stb felhasználható lehet, es további Állami Támogatást zsebelhetünk be.

Ezek azok a modszerek amivel ha nem ertesz a befektetesekhez biztonságban tudod a befektetesedet, hosszu tavon megőrzi az értékét, és valamennyit( ami ilyen távban megjósolhatatlan) hasznot termel.

Vannak persze más jelentős hasznot igérő befektetések, amit szintén érdemes lehet kipróbálni, kockázatvállalásunknak, tapasztalatunknak arányában.

Igen én is azt javaslom, hogy szakemberrel kell átbeszélni, mik a kozeli és távlati célok, priorizálni, és tervet kell készíteni. Ha ez megvan akkor pedig az arányokat fel lehet osztani. Abból látszik hogy mi és hogyan fog beleférni a költségvetésbe. Min kell korrigálni annak erdekeben, hogy a napi életvitel fenntartható legyen.

És azt is érdemes számolni, hogy az ha valamelyik befektetésünk bedől, kevesebb lesz a hozama mint amit várunk akkor is van mihez nyúlni, amit időközben simán elköltöttünk volna. ( bár ez inkabb a mostanaban meg korabban lejáróknál volt, az új jogszabalyok miatt az ügyfelek és megtakarításuk már védett.)

2017. okt. 1. 15:38
 18/18 cydor válasza:

10 és 11 valoban jo tanácsot adott, egyetértek velük.

Én js a szakmában dolgozom, ezert meg valamivel kiegeszitem.

Azt javaslom hogy mivel hosszu tavrol van szo mindenkeppen keszits egy jovőtervet. En minden ügyfelemmel átbeszélem, hogy a nyugdíjon kívül milyen életcéljai vannak még.

Ennek megfelelően lehet összegekről beszélni.

Pl az ékszerek, műkincsek vagy ingatlanvásárlási célok előnyösek, értéktartó, és nyugdíjalap lehet (persze csak ha nem semmisül meg, erre vagyonbiztosítást érdemes kötni, ha bármi történik, a befektetésünk nem enyészik el, és hasznát is élvezhetjük)

Az egyéb megtakarításokat is 2 részre osztanám, az egyik rész az ami biztosan csak nyugdíj alap lesz, és tutira nem nyúlunk hozzá. Erre kapunk adójóváírást, 20%-a a befizetett összegnek:

Nyugdíjbiztosítás: nagy előnye a többivel szemben, hogy a szerződés megkötésekor ervenyes nyugdijkorhatár eleresekor teljesit, ami most 65 év. Tehat ha biztosan nem akarunk 65 éves korunktól dolgozni, és az adojováírást ki akarjuk használni (max 130e évente) akkor ez prioritás lehet.

Bár a legtöbb biztosítónál a feltételek eltérhetnek, javaslom hogy nem balesetre hanem betegségekre szóló kiegészítést tegyel bele, ez az ilyen hosszú távú termékeknél a legolcsóbb tud lenni. Ez az a befektetes amit nem bojgatunk, csak (ha a biztosito nem igy tenne magatol is, akkor ahogy kezd kozeledni a nyugdijaskor a reszvenyeket, kockazatos befektetesi alapokat egyre konzervativabbakba tologatjuk át, hogy lejáratkor biztosan megmaradjon a hasznunk, amit a kezdeti nagyobb kockázattal bevállalhatunk bátran.

A NYESZ és ÖNYP jó kiegészítés ehhez, illetve az egeszsegpenztar pedig egy átmeneti hybrid, ugyanis abban is leköthetjük befektetésünket es bár időközben hozzáférhető es szinten van adojovairás, Önnypbe átforgatható.

Évente 260ezer Ft adójóváírást ezen számlák kombinálásával meg tudunk szerezni.

Ez szerintem olyan hozam amit mindenkeppen erdemes kivenni, amíg lehet. (Ki tudja meddig van rá mód hogy ilyen számlát nyissunk?)

Természetesen vannak rovid távú céljaink is, mint nyaralás, autovasarlas, vagy lakasfelujítás, ami az életminőségünket javítja de nem különösebben jelentős a nyugdíjunk szempontjából.

Ezek közül a lakhatással kapcsolatos költségek jelentenek kivételt, hiszen a NOK új lakás vásárlására, vagy az LTP bármely új vagy meglévő vasarlas bővítés, javítás bútorozás stb felhasználható lehet, es további Állami Támogatást zsebelhetünk be.

Erről szintén nem szabad lemondani. Ez saját jogon 72e évente, de csaladtagok segitségével növelhető

Ezek azok , tartama 4-10 év. 4 lakástakarék főleg marketingben tér el, érdemes olyannal beszelni, aki mindegyiket tudja ajánlani, es összehasonlitani mer egeseknel rejtett költségek sokkal tobbre jönnek ki mint másiknál a tiszta lapok.

Ezekkel a modszerekkel, ha nem ertesz a befektetesekhez biztonságban tudod a befektetesedet, hosszu tavon megőrzi az értékét, és valamennyit( ami ilyen távban megjósolhatatlan) hasznot termel.

Vannak persze más jelentős hasznot igérő befektetések, amit szintén érdemes lehet kipróbálni, kockázatvállalásunknak, tapasztalatunknak arányában.

Igen én is azt javaslom, hogy szakemberrel kell átbeszélni, mik a kozeli és távlati célok, priorizálni, és tervet kell készíteni. Ha ez megvan akkor pedig az arányokat fel lehet osztani. Abból látszik hogy mi és hogyan fog beleférni a költségvetésbe. Min kell korrigálni annak erdekeben, hogy a napi életvitel fenntartható legyen.

És azt is érdemes számolni, hogy az ha valamelyik befektetésünk bedől, kevesebb lesz a hozama mint amit várunk akkor is van mihez nyúlni, amit időközben simán elköltöttünk volna. ( bár ez inkabb a mostanaban meg korabban lejáróknál volt, az új jogszabalyok miatt az ügyfelek és megtakarításuk már védett.)

2017. okt. 1. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!