Nem fizet a biztosító, most mit csináljak?
Pontosan ugyanígy jártunk, egy vén majom ránk húzta a kormányt.
A rendőr azt mondta, hogy kamera nincs a közelben, ezért nem állapítható meg, hogy ki tért át a másik sávba, csak annyi, hogy melyik autó haladt gyorsabban. Nekünk is a fényezés bánta + a tükör.
Azt mondta, perre vihetjük, de sosem lesz eredmény, vagy ezt választjuk, vagy mindenki megy tovább a maga útján, és javíttatja a saját kárát.
Elég erőteljesen az első megoldásra próbált minket irányítani, mert elég flegmán közölte, hogy mindkét felet feljelenti közúti veszélyeztetésért, mert se mellény, se a helyszín biztosítása nem történt meg.
Ugyanis a vén majom továbbment több száz métert, és mentünk utána, le kellett dudálni, hogy egyáltalán megálljon.
Persze hivatalosan ott a hatalmas kereszteződés közepén kellett volna megállni, hogy a tükördarabokat ne hordják szét a kocsik. Aha, csak a másik fél soha nem lett volna meg, mert egy sötét színű WV, kamera meg nincs, az utakon kb. minden harmadik kocsi ilyen.
Mivel a mi kárunk is 100 ezer alatt volt, és még ki tudja meddig járhattunk volna bíróságra (idegeskedés + szabadnapok), úgy döntöttünk, nem éri meg.
A biztosítók pedig ebből élnek. Ők soha nem akarnak fizetni, és olyan agyafúrt módon van megfogalmazva a szerződés, hogy sajnos a magyar jog ad is nekik lehetőséget arra, hogy ne fizessenek. MOcskos szemét az összes.
Velem volt ilyen csak a másik oldalról.
Én okoztam koccanást, szépen kitöltöttük a biztosítós lapot, elismertem a felelősségem és hogy hibáztam.
Pár nappal később hívott a fazon akit meghúztam hogy nem akar fizetni a biztosítom csináljak már valamit.
Azonkívül hogy fizetem a biztosítást és elismerem a felelősségem mást nem tudok tenni.
A kárt nem a biztosító okozza.
A károsult simán beperelheti a károkozót. Ha a károkozónak fizetnie kell, akkor utána ő simán tovább tudja hárítani a biztosítóra.
Egyébként meg ha a kgfb szerződésed nem mondjuk a netrixnél kötötted, akkor keresd meg az alkuszod és segít. Ezt az elutasítószöveget megtámadni ujjgyakorlat.
Utolsó! Akkor miért nem tesznek feljelentést? Esetleg egy bűnügyi nyomozás kiderítené, hogy mégis úgy történt, ahogy egybehangzóan előadtuk az okozóval és úgy keletkeztek a sérülések, ahogy írtuk, rajzoltuk, elmondtuk?
Egyébként azóta rendeződött a helyzet egy kis pótszemlével és egy kis "fenyegetéssel", de remélem "összefutok" még az életben az én kárfelmérőmmel. Egyébként Ő követett el valamilyen szinten bűncselekményt, amikor úgy tálalta a dolgot a megbízójánál, ahogy. Haver, ha olvasod: jó lenne, ha nem rajtam akarnál meggazdagodni a jutalékaiddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!