Apukám eltűnt (már halottá nyilvánították) a biztosító nem ad információt egy titoktartási szerződésre hivatkozva ez lehetséges?
Tulajdonképpen MIRÖL kellene információt adniuk?
A kedvezményezettet értesítik, másnak meg tényleg nincs köze ehhez.
Első: köszönöm
Második: Még ha a kedvezményezett más is lenne. (ami amúgy majd hogy nem lehetetlen) Talán mondjuk egy családnak megmondhatnák, esetleg hogy más az és ne is próbálkozzanak...
A biztosítás nem része a hagyatéknak, ahogy már sokan írták. Csak a kedvezményezett kaphat belőle. A halotti anyakönyvi kivonattal lehet persze igazolni, hogy már nem él, persze ha egyáltalán valóban így van. Akkor a biztosító fizet, de csak annak, akit ő megadott, nem az örökösöknek.
(Amúgy ha valaki csak úgy "eltűnik" a csládja mellől, kicsi esélyt látok arra, hogy az életbiztosítás kedvezményezettjének a családot teszi meg. Én biztosan nem hagynék semmit azokra, akik nincsenek mellettem az életem végén. Aztán meg nem is keresitek, hanem halottá nyilvánítjátok - na, erről is megvan a véleményem.)
7!
Valami alomvilagban élsz, ha azt hiszed, csak úgy halott lehet valakit nyilvanittatni. 5 evig keresik előtte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!