Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Biztosítások » Mennyi a kötelező biztosítás...

Mennyi a kötelező biztosítás egy kezdő sofőrnek?

Figyelt kérdés

Online kalkulátorok amiket néztem már konkrét dolgokat kérnek, autótípus, súly, sőt rendszám is. De nekem csak egy nagyjábóli érték kéne. Mondjuk vennék egy 97es Suzuki Swiftet első autónak. Igazából a fontosabb az lenne hogy azt hallottam kezdő sofőrnek sokkal drágább.

Köszi a válaszokat!

2016. aug. 9. 09:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
39%

A0 a kezdő (vagy 2 éve nem volt a nevén gépjármű) sofőr alap fokozata.

Utána évente 1-el nő a fokozat (B1, B2 stb) egészen B10-ig.

A bónusz fokozatok közt 5% díjkedvezmény van.

Azaz 10x5 = 50% kedvezménye van egy B10-esnek az A0-áshoz képest. Azaz sokkal drágább, de ha nem kezded el, sose fogsz feljutni olcsóbb kategóriába.

Ami nagyon sokat számít hogy hova valósi a tulajdonos. Vidéki lakcímmel sokkal olcsóbb az alapdíj mint egy belvárosi autósnak.

Online kalkulátorba meg megadsz fals rendszámot, csak a város és az életkorod stimmeljen. És már is tudsz kalkulálni.

2016. aug. 9. 10:01
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Jah, feltételeztem hogy nem okozott a sofőr balesetet, mert akkor nem nő a fokozata hanem csökken 2-t.
2016. aug. 9. 10:02
 3/14 Koplárovics Béci ***** válasza:
36%

[link]

[link]

A két legnagyobb online alkusz. Beírod az adatokat, és nem találgatást kapsz, hanem pontos ajánlatot, amit mégcsak nem is kötelező megkötnöd.

FYI: ha pl a kereskedés intézi neked a biztosítást, akkor az is drágább lesz ettől.

2016. aug. 9. 10:06
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Ez így nagyon jól össze lett foglalva. Vidéki, egyértelműen vidéki vagyok, megyehatáron. Most először örülök ennek. :D Egy körülbelüli értéket nem tudsz mondani? Csak mégis egy éves díj 20 ezer vagy 70 ezer.
2016. aug. 9. 10:10
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi neked is Béci, megnézem az oldalakat!
2016. aug. 9. 10:11
 6/14 anonim ***** válasza:
59%
Ami még sokat számít: mekkora Swift? 1-től 1.6-ig bármi lehet, és a teljesítmény sokat számít. A vidék se mindegy hogy nagyváros vagy kis falu- Ahogy az is számít hogy nő vagy férfi nevén lesz az autó? Az se mindegy hogy hol kötöd, nagy szórás van, évente. Más kedvezményt kapnak az online alkuszok, és mást tudnak kiharcolni az egyéb alkuszok. Ha nagy kampányban kötöd (év végén) akkor nagy kedvezményeket adnak a biztosítók. év közben emiatt jóval drágábbak a biztosítások, valamiből vissza kell hozniuk a kedvezményeken elvesztett bevételeket.
2016. aug. 9. 10:19
 7/14 anonim ***** válasza:
59%
Többek közt ezért van hogy az alkuszok nem pár bemondott számból tudnak ajánlatot adni, hanem egy teljes felmérésből. Anélkül közelítőt sem lehet mondani.
2016. aug. 9. 10:21
 8/14 A kérdező kommentje:
Oh, értem. Akkor ha csak közelítő értéket akarok tudni, akkor is ki kell tölteni egy ilyen oldalt. Rendben, köszönöm a segítséget, kicsivel jobban átlátom mostmár a dolgokat. :)
2016. aug. 9. 11:11
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Mi nézegettük a kocsikat neten, pl. hasznaltauto.hu elég sok adatot megad, nem csak annyit, mint a jófogás.

Azokkal az adatokkal már tudsz számolni konkrét díjakat.

Mi tavaly tavasszal vettük, akkor negyedéves fizetést kértünk, úgy 7 ezer valamennyi volt.

Ha ki tudod fizetni egyben, nagyon megéri az évest, vagy esetleg a félévest választani, mert sokkal jobban jön ki, mint a negyedéves.

Idén egyben fizettük az évest, 20 ezer körül volt, egy 18 éves, 1.4-es autóra.

2016. aug. 9. 11:31
 10/14 A kérdező kommentje:

Neked ez az első autód? Mert ha igen akkor kezdő sofőrként is elég jó a biztosítás. Lehet majd a használtautó.hus adatokkal megnézem én is.

Köszi a választ!

2016. aug. 9. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!