Mennyi a kötelező biztosítás egy kezdő sofőrnek?
Online kalkulátorok amiket néztem már konkrét dolgokat kérnek, autótípus, súly, sőt rendszám is. De nekem csak egy nagyjábóli érték kéne. Mondjuk vennék egy 97es Suzuki Swiftet első autónak. Igazából a fontosabb az lenne hogy azt hallottam kezdő sofőrnek sokkal drágább.
Köszi a válaszokat!
A0 a kezdő (vagy 2 éve nem volt a nevén gépjármű) sofőr alap fokozata.
Utána évente 1-el nő a fokozat (B1, B2 stb) egészen B10-ig.
A bónusz fokozatok közt 5% díjkedvezmény van.
Azaz 10x5 = 50% kedvezménye van egy B10-esnek az A0-áshoz képest. Azaz sokkal drágább, de ha nem kezded el, sose fogsz feljutni olcsóbb kategóriába.
Ami nagyon sokat számít hogy hova valósi a tulajdonos. Vidéki lakcímmel sokkal olcsóbb az alapdíj mint egy belvárosi autósnak.
Online kalkulátorba meg megadsz fals rendszámot, csak a város és az életkorod stimmeljen. És már is tudsz kalkulálni.
Mi nézegettük a kocsikat neten, pl. hasznaltauto.hu elég sok adatot megad, nem csak annyit, mint a jófogás.
Azokkal az adatokkal már tudsz számolni konkrét díjakat.
Mi tavaly tavasszal vettük, akkor negyedéves fizetést kértünk, úgy 7 ezer valamennyi volt.
Ha ki tudod fizetni egyben, nagyon megéri az évest, vagy esetleg a félévest választani, mert sokkal jobban jön ki, mint a negyedéves.
Idén egyben fizettük az évest, 20 ezer körül volt, egy 18 éves, 1.4-es autóra.
Neked ez az első autód? Mert ha igen akkor kezdő sofőrként is elég jó a biztosítás. Lehet majd a használtautó.hus adatokkal megnézem én is.
Köszi a választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!