Ilyen esetben, hogyan rendezzem a tb elmaradasomat?
Figyelt kérdés
Magyaro.on nem volt munkahelyem egy evig, igy az allam fizette tb jarulekomat. De en az egy ev utan kikerultem kulfoldra es azota itt dolgozok szerzodessel, es itt vagyok biztositva is. De mielott en kiutaztam volna, nem tudtam, es nem szoltam a tb nel h. ideiglenesen szuntessek meg a jarulekfizetest, mivel kulfoldon dolgozok majd. Igy ok meg azota is fizetik, igy mar kb ketto eve. Ket orszagban pedig nem szabad tb t fizetni. Ha hazautazom, es bemutatom a szerzodesi papiromat hogy itt fizetek, akkor igy csak az egy evi elmaradasomat kovetelik otthon, amig otthon nem volt fizetve?2016. máj. 22. 16:05
1/1 anonim válasza:
A konkrét kérdésedre nem tudok válaszolni, azt viszont tudom, hogy csak 1 évig jár szociális alapon a TB, ha erre gondoltál és ezt kaptad. Utána ha nem igényled újból, akkor alapból megszűnik és már nem fizeti az Állam, hanem magad után kell fizetned havi szinten. Neked bejelentési kötelezettséged lett volna, amit nyilván elmulasztottál.
A NAV-nál kell érdeklődnöd, hogy akkor most mi is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!